skip to Main Content
Чистене на интериорна врата

Как да поддържаме лесно интериорните си врати

За да поддържаме и удължим живота на нашите интериорни врати в офиса или дома, можем да правим някои неща един път или два пъти седмично, а други месечно или годишно.
Предлагаме Ви някои полезни съвети, с които можем да запазим нашите врати:

Преди всичко е много важно първо да се отстрани прахът от повърхността на вратата и след което да се почисти с необходимия препарат.
Най-добре е да почиствате вратите с хартиени кърпи, защото те не задържат и не пренасят бактериите от едната към другата врата.
Вашите врати могат да са с различно покритие и от различен материал. Най-често срещани са дървените.Те се поддържат лесно, но все пак има методи, с които можете да ги поддържате в отлично състояние.

Препоръчително е да ги третирате със специални почистващи препарати за дървени повърхности, които имат в състава си полиращи кремове благодарение, на които видът на вратата ще е изключителен. Не е желателно да се използват продукти с абразивни частици или на киселинна основа, за да не се нарани покритието. Когато дървесният материал се изхаби, стане прекалено мръсен или избледнял,може да лакирате повторно Вашата врата, за да я освежите и предадете отново идеален вид.
Ако вратите Ви са с ламинатно покритие или PVC фолио, можете просто да използвате чиста памучна кърпа и хладка вода. След което трябва добре да подсушите повърхността, за да не остава влага по нея.

Друг модерен и атрактивен вид – това са стъклените интериорни врати. Благодарение на индивидуалните си шарки и дизайн, тези врати внасят топлина, красота и уют във Вашия дом. Те се почистват с предназначените за стъкло препарати или просто с влажна кърпа. Хубавото на тези препарати е, че се изпаряват бързо, не оставят петна и правят поддържането на стъклените врати лесно и удобно.

Желателно е веднъж годишно вратите да ги отстранявате от пантите и да се почистват много добре труднодостъпните места на вратата, до които нямате достъп при месечните почиствания. Пантите трябва да се третират със специална смазка и по този начин ще ги защитите от ръждясване, влага, замърсяване и от неприятното скърцане най-вече.

Не на последно място са и дръжките. Това е мястото, на което има най-много замърсявания и микроби, защото те са постоянно в контакт с хората в помещението. За тяхното почистване използвайте антибактериални препарати.

Надяваме се да сме Ви били полезни с нашите съвети за поддържането и удължаването на живота на Вашите врати!
Правилното и редовно почистване на вратите е важно и за Вашето здраве!

Back To Top