skip to Main Content
Чистене на интериорна врата

Как да поддържаме лесно интериорните си врати

За да поддържаме и удължим живота на нашите интериорни врати в офиса или дома, можем да правим някои неща един път или два пъти седмично, а други месечно или годишно.

Полезни съвети, с които да запазите Вашите врати

Преди всичко е много важно първо да се отстрани прахът от повърхността на вратата и след което да се почисти с необходимия препарат. Най-добре е да почиствате вратите с хартиени кърпи, защото те не задържат и не пренасят бактериите от едната към другата врата. Вашите врати могат да са с различно покритие и от различен материал. Най-често срещани са дървените. Те се поддържат лесно, но все пак има методи, с които можете да ги поддържате в отлично състояние.

Препоръчително е да ги третирате със специални почистващи препарати за дървени повърхности, които имат в състава си полиращи кремове благодарение, на които видът на вратата ще е изключителен. Не е желателно да се използват продукти с абразивни частици или на киселинна основа, за да не се нарани покритието. Когато дървесният материал се изхаби, стане прекалено мръсен или избледнял, но може да лакирате повторно Вашата врата, за да я освежите и предадете отново идеален вид.

Ако вратите Ви са с ламинатно покритие или PVC фолио, можете просто да използвате чиста памучна кърпа и хладка вода. След което трябва добре да подсушите повърхността, за да не остава влага по нея.

Друг модерен и атрактивен вид – това са стъклените интериорни врати. Благодарение на индивидуалните си шарки и дизайн, тези врати внасят топлина, красота и уют във Вашия дом. Те се почистват с предназначените за стъкло препарати или просто с влажна кърпа. Хубавото на тези препарати е, че се изпаряват бързо, не оставят петна и правят поддържането на стъклените врати лесно и удобно.

Желателно е веднъж годишно вратите да ги отстранявате от пантите и да се почистват много добре труднодостъпните места на вратата, до които нямате достъп при месечните почиствания. Пантите трябва да се третират със специална смазка и по този начин ще ги защитите от ръждясване, влага, замърсяване и от неприятното скърцане най-вече.

Не на последно място са и дръжките. Това е мястото, на което има най-много замърсявания и микроби, защото те са постоянно в контакт с хората в помещението. За тяхното почистване използвайте антибактериални препарати.

Наред с интериорните врати, не бива да се забравя и входната врата. Как правилно да поддържате блиндираната врата в дома си – вижте повече информация.

Надяваме се да сме Ви били полезни с нашите съвети за поддържането и удължаването на живота на Вашите врати! Правилното и редовно почистване на вратите е важно и за Вашето здраве!

Back To Top
Обнови бисквитки