skip to Main Content
Интериорна врата в сив цвят

Кой е най-добрият цвят на вратата?

Собствениците на жилища не винаги знаят как да изберат интериорни врати за апартамент по цвят, тъй като нивото на представяне и комфорт на стаята ще зависи от тяхното решение. Различавайки се по стил и дизайнерски характеристики, например, стъклени вложки и материал, платната може вече да са предназначени за спалнята, кухнята, всекидневната или коридора, но хармонията на тяхното разположение в стаята до голяма степен зависи от цветовата палитра. Някои собственици наемат дизайнери и опитни професионалисти за създаване на професионално подобрени домове, докато други избират да създадат свой собствен естетически оригинален и уникален стил за дома си.

Защо изборът на интериорни врати е толкова сложен?

Днес изборът на цвят на интериорна врата е по-голямо предизвикателство за собствениците на жилища. Голямо разнообразие от стилове на обзавеждане и нов, моден интериор насърчава потребителите да подхождат внимателно към покупката на крило на вратата. Външният дизайн на довършителни материали, визуална палитра, текстура и декоративни елементи на съвременните продукти могат да допълнят и подчертаят всеки популярен дизайн, като основното е правилната комбинация от всички елементи на платното с интериорните компоненти.

За стаи с класически дизайн, продукт с богато външно покритие и богата цветова палитра може да бъде отличен вариант. В хол или спалня с модерен високотехнологичен дизайн или друг лаконичен стил, хармонично ще се комбинират модели интериорни врати с ненатрапчив топъл или студен нюанс. Неутралният дизайн на продукта също е търсен днес в стаи с минималистичен стил и с оригинална дизайнерска идея, когато трябва да се концентрирате максимално върху отделни компоненти на мебелите или декорацията.

Светло помещение с интериорни врати

Ако въпросът как да изберете правилния цвят за вратите все още не ви е разкрит, трябва да разгледате по-отблизо действията на професионалните дизайнери. Често специалистите са изправени пред задачата да създадат цялостна картина с хармонична комбинация от нюанси и декоративни елементи предвид интериорните врати. Често тонът на платното се избира за дизайна на мебели, подове и первази, което Ви позволява да подчертаете визуалното „настроение“ на стаята. В много отношения стилът на спалня, всекидневна или друга стая зависи от личните предпочитания на всеки собственик на жилище, но в същото време компетентната комбинация от нюанси може приятно да изненада Вашите гости.

Трябва ли да поставите светли врати в работната зона?

Изборът на цвят на вратата до голяма степен зависи от вида на помещението и условията на работа. Ако всичко е съвсем просто с избора на продукт за всекидневна или спалня, тъй като остава само да се постигне хармонична и желана комбинация от нюанси с интериора, тогава в случай на крило на врата за работна зона, кухня, домашна работилница или студио, всичко е малко по-сложно.

За много собственици на жилища комбинацията, например, от кухненски принадлежности, мебели и други компоненти в един стил е извън съмнение. Снежнобяло крило на интериорната врата в стилно проектирана кухненска зона несъмнено изглежда много впечатляващо, но ако ще готвите всеки ден или дори, няколко пъти на ден, тогава такъв ярък продукт бързо ще загуби представителния си вид. Този модел е особено актуален за работилници и ателиета, където често се наблюдава работен процес с различни инструменти.

Имайки предвид горните фактори, отговорът на често задавания въпрос в какъв цвят и как да изберете врата за кухнята или в работилницата е очевиден – най-подходящи са модели с тъмни цветове с богата палитра, върху които са възможни мазни отпечатъци или драскотини ще бъдат по-малко забележими.

Back To Top
Обнови бисквитки