skip to Main Content
Минималистична сива спалня

На кой етап от ремонта трябва да монтираме интериорните врати?

857Всеки ремонт е свързан с различни етапи. Важно е да знаете в кой от всички тях да оставите монтирането на интериорните Ви врати. Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

Като цяло интериорните врати имат няколко части – каса, крило и первази. Има и други по-малки елементи, но това са основните. Поставянето на касата и стабилизирането ѝ към стената се осъществява с пяна. Первазите, които се поставят до самата каса опират долу в подовата настилка. Те обхващат малка част от стената. Ако Вашите интериорни врати са вече монтирани, то стената е доста по-трудно да се шпаклова или боядиса. По същия начин стоят нещата и със завършен под. Ако сте поставили предварително интериорните врати, касата ще пречи при поставянето на ламината, плочките или паркета.

Подходящ етап за монтиране на интериорните врати

Въпреки това, често се случва да се поставя пода, след като има сложени вече врати. Това от своя страна забавя доста монтажа на подовата настилка. Нашият съвет е да се придържате към тази последователност, когато започнете да правите ремонта на своето жилище, особено, когато е включена и подмяна на интериорните врати:

  • махнете старите врати – ако е необходимо даже се консултирайте със специалист, дали няма да се наложи да се направи корекция на самите отвори;
  • след това може да боядисате стените и да направите шпакловка или мазилка;
  • третият етап е свързан с поставянето на пода – нашият съвет е да не поставяте первазите на подовата настилка около вратите, тъй като ще пречи на тяхното поставяне;
  • последният етап е свързан с монтирането на интериорните врати.

Ако не знаете от къде да започнете и как да продължите с Вашият ремонт, когато Ви предстои и смяна на интериорни врати, то спокойно може да се обърнете към фирма, която се занимава с продажба на врати, за да Ви насочат кога е най-правилно да ги монтирате.

Back To Top
Обнови бисквитки