skip to Main Content
Врата за външни климатични условия

Врата за външни климатични условия – какво означава това?

Пролетта наближава, а с нея и периодът, в който предстоят ремонти, освежавания или частични обновления. Вилата извън града е едно от любимите ни места, където можем да избягаме след изтощителната и еднообразна работна седмица и да се отдадем на релакс, спокойствие или забава с любимите ни близки и приятели.

Но нашата прекрасна вила има нужда да сменим нейната входна врата. Каква трябва да е тя, дървена или метална и защо всички ни съветват да е специална и устойчива на външни климатични условия.

Външни фактори, оказващи влияние върху вратата

Когато нашият вход ще бъде изложен на слънце, дъжд, сняг и други е препоръчително да се избере модел, който е с необходимата защита и устойчивост на външните фактори. Но ние не искаме просто желязна врата, защото това е първото нещо, което виждат нашите гости, съседът, та дори и ние, затова искаме тя да изглежда изящно, да излъчва топлина и уют, както и да е съчетана подходящо с интериора на вътрешното обзавеждане и на самата къща. В същото време тя трябва да е достатъчно масивна, за да осигури нашата защита от външни лица и да e с добра топло и шумоизолация за нашия дом.

По този повод се предлагат модели, които са метални, с метален лист и метални оребрения вътре в крилото, които са покрити със специално фолио с UV-защита, наподобяващо масивно дърво в различни нюанси и дизайн, което допринася за топлото излъчване и цялостният завършек, точно като истинска дървесина. Крилото на тези модели е 7 см, за изолацията им се използва пълнеж тип „пчелна пита”. Обикновено са с 4 вградени панти и уплътнение, за по-голяма сигурност са с две отделени една от друга ключалки с точково заключване, шпионка и перваз от едната страна. Това е много подходящ модел врата за къща, който може да получим на достъпна цена и в същото време благодарение на UV-защитата ще я ползваме на външни метеорологични условия доста дълъг период от време.

Прахово боядисани модели

Друг удачен модел са прахово боядисаните метални врати, които отново са с UV-защита, регулируема каса, която изцяло ще облече нашия зид 7 см крило, уплътнение по касата, метален лист, метално оребрение и изолация от най-висок клас – минерална вата. За по-голяма сигурност на крилото има пасивни шипове, които лягат вътре в касата. Пантите тук са външни осови, отварят се на 180 градуса. Отново е подсигурена с два независими един от друг механизми за заключване и шпионка. Този клас врати е малко по-скъп, но за сметка на това Ви гарантира много добро топло и шумоизолиране, благодарение на най-добрия пълнеж за изолация.

Дървена врата за вход

Защо не е добре да сложим дървена врата на входа на нашата къща? Защото от разликата в температурата вътре в къщата и отвън пред нея много скоро ще се деформира дървото, ще се наруши външният ѝ облик и ще загуби от функциите,  за които е предназначена. Възможно е да сложим и една обикновена метална врата, на която също за кратко време ще ѝ избледнеят красивите разцветки или ще започне да избива ръжда.

За това най-удачният избор е да инвестираме малко повече средства в нашата врата, която да е със специална UV защита и много добра изолация, а тя ще ни се отплати за дълъг период от време. Както виждате входните врати за къщи имат своите специфични изисквания, така че ги съобразете при покупка.

Back To Top
Обнови бисквитки