skip to Main Content
стая в тъмни тонове с врата Граде лампиони и малка секция

Видове стъкла при интериорните врати

Моделите със стъкло са предпочитани от клиентите за помещения като всекидневна, кухня и др. По този начин се допуска светлина и в коридора, който иначе остава неосветен от естествената слънчева светлина. При мисълта за стъкло обаче се прави мигновена асоциация със ситуации на счупване, парчета навсякъде, Трудна смяна или прозрачно стъкло, което не осигурява уединение в помещението. Ние сме консултанти и имаме за цел да разбием тези митове.

​Стъклата при серия Граде

Серия Граде е единствената серия, при която стъклото не е цяло по дължината на крилото, а са отделни елементи, които се прикрепят със специални стъклодържачи. Това дава по-голяма сигурност и гаранция от счупване. При удар на вратата по HDF плоскостта няма опасност стъклото да бъде наранено. Единственият начин да се счупи е ако ударът е насочен директно върху стъкления елемент.

При Граде имаме два вида стъкло: тип Чинчила – то се среща на моделите:

Стъкло тип Чинчила и растение, виждащо се през него

  • Бломендал;
  • Цвингер;
  • Вартбург;

Другият вариант е бял мат, който е при:

  • Шверин;
  • Бергедорф;
  • Райхсбург;
  • Аксел;
  • Авен;

И двата вида са с дебелина 5 мм., като белият мат е по-плътен и гарантира едновременно пропускливост на светлина и не позволява да се вижда нищо повече от силуети на нещата и хората от другата страна.

Стъклата при серия Стандарт

При серия интериорни врати Стандарт, стъклото е цяло, разположено по дължината на крилото. Това от своя страна позволява лесната му подмяна след време – крилото се разкантва от долната страна, стъклото се изважда и се поставя новото. Материалът на крилото е от 6 мм. HDF плоскости, а стъклото е разположено точно в средата. Между HDF плоскостта и стъклото има пространство. По този начин стъклото е защитено от счупвания и дори при директен удар по крилото, то трудно би било наранено. При серия Стандарт стъклото е 4 мм. с орнаменти тип „ситен дъжд“ и е подсилено.

Предимствата на вътрешните врати със стъкло

Моделите, които се предлагат със стъкло, са елегантни и принасят едно различно усещане в помещението за простор и уют. Лекотата в интериора е много важна и се постига лесно със вратите, имащи стъкло в крилата си. Чрез тях, дори тъмният коридор би станал по-светъл, благодарение само на слънчевата светлина, идваща от другите стаи. Не се лишавайте от това предимство на интериорните врати, заради страхове, породени от неправилни представи за продукта. Попитайте в магазина ни за всички стъклени варианти на моделите интериорни врати, за да изберете този, който най-пасва на домът Ви. Още по темата за стъклените врати и практичните им предимства, можете да прочетете тук, в нашия блог с полезна информация.

Back To Top
Обнови бисквитки