skip to Main Content
Модерна Входна врата със стъкло

Стъклена входна врата – за или против?

Солидната входна врата вероятно изглежда много по-добър вариант от гледна точка на сигурността, но да не подценяваме и уюта, който носи. Например, приятно влизащата светлина и чувството за добре дошли, създадено от стъклената входна врата, са голямо предимство.

Нестандартен вариант

  • С матово стъкло;

Ето защо, клиентите са силно привлечени от входните врати, които успяват да излъчват едновременно топлина, уют и уединение. Един от най-простите начини за постигане на всички тези неща е с матирано стъкло. Хубаво е да се предвиди, че на прозрачната врата няма как да се постави шпионка в средата на стъкления ѝ панел. Матовото стъкло е привлекателен вариант, особено когато моделът е гравиран, придавайки на образа триизмерен вид.

  • С текстурирано стъкло;

Друг вариант за врата е текстурираното стъкло. В зависимост от модела, може да се направи изцяло непрогледно към вътрешната част на къщата или поне леко да се изкриви визуализацията.

Идеи за Стъклена Входна врата

  • С витраж;

Витражът е друга привлекателна алтернатива, която Ви позволява да развихрите творческото в себе си, тук можете да изберете от красиво изобразен пейзаж до лична снимка, например.

Процес на обработка при стъклата

Това са етапите, през които преминава стъклото преди да има завършения вид, който виждаме, а те са много. Ще Ви представим най-важният от тях, това е закаляването. Процесът включва, загряване на стъклото до много висока степен, след което то се охлажда. След завършването на този процес стъклото вече не може да бъде рязано, пробивано, кантирано, или подлагано на други обработки. Единствено може да се матира или ламинира.

Някои от предимствата на закаленото стъкло

  • Безопасността – вероятността от счупване е много малка, но ако все пак ако се случи, то стъклото се пръска на миниатюрни частици и по този начин няма опасност от нараняване.
  • Здравината – Закаленото стъкло доста по-надеждно и здраво от стандартното стъкло и именно поради това, то се оказва добро решение за врата. Неговата термична якост, в сравнение с другото обикновено стъкло е доста висока и поради това, може да издържи на амплитудни разлики. Тяхната варираща стойност може да бъде от -70ºC до 300°С. Дори в този диапазон стъклото остава със стабилни качествени показатели.
  • Сигурност – Стъклото преминало през специфичната обработка по закаляване, вече по-трудно се поддава на счупване. В случай, ако все пак то се счупи, няма да Ви гарантира сигурност, но поне е доста шумно при чупене, така че едва ли би останало нечуто.

При нас можете да закупите входни врати със стъкло. Например, модел  Т 109  – блиндирана врата, може да се изработи по поръчка с ковано желязо или със стъкло, в по-голям габаритен размер. Попитайте ни и за още възможности!

Back To Top
Обнови бисквитки