skip to Main Content
Съвети за стъклени хармоники

Стъклени хармоники

Стъклените врати, които са тип хармоника, са нестандартно и също така красиво решение за Вашия дом. Високото качество на изработка, здравината и разчупеният дизайн, придават комфорт и уют. Те са отлично решение, както за Вашия дом и офис, така и за ресторанти и заведения. Тези врати имат идеална видимост, когато са затворени, а при отворено положение заемат минимално пространство, за повече удобство в дома. Плъзгащият механизъм на стъклената система се състои от горен водач и липса на долно водене, тип релса. Поради това е нужно конструкцията да е захваната много добре към тавана. Движението на стъклените хармоники по механизма е в права или S–образна линия.

Стъклото в основата на всичко

Стъклата са закалени и са с плътност 8 мм. Самият процес на закаляване е такъв, че при него стъклото се подлага на специфична обработка, която му придава здравина и го предпазва при рязка промяна на температурната амплитуда. Това е и последният процес по обработката, тъй като след него стъклото не може да бъде обработвано повече.

Има видовете стъкла, според производствения процес. Различните цветове стъкла може да комбинирате с другата част от интериора на Вашата стая. Имате избор от: прозрачни, обемни (цветни), матови, гравирани, матирани чрез пясъкоструйка и ламинирани стъкла. Цветовете на тези врати са доста разнообразни: бял, сребърен, златен, тъмнозелен и тъмносин.

Ламинирането на стъклата е процес на слепване на две стъкла и помежду им се поставя принт с различни изображения. Орнаментният или цветният слой могат да бъдат от плат (нетъкан текстил) или EVA фолио (Етилен, Винил, Ацетат). Нетъканият текстил го има в следните цветове: златен, сребърен, бял, меланж, черносин. Предимствата на ламинираните стъкла е, че при удар всички счупени парченца се придържат към слоя и запазват стъклото цяло. Това е така, именно заради свързаността между стъклото и междинния слой. Тази характеристика определя ламинираното стъкло като много безопасно и намалява вероятността от нараняване.

Не се колебайте повече – изберете стъклени врати тип хармоника с плъзгащ се механизъм – перфектните интериорни врати за Вашия дом!

Back To Top
Обнови бисквитки