skip to Main Content
Ремонт на входна врата

Може ли да сменим вратата без да премахваме касата?

Входната врата често е първият елемент, който се разглежда от купувачите на имот. Ако входната врата изглежда добре, шансовете за благоприятно впечатление от къщата още в самото начало на огледа, са големи. Ако имате по-стара врата или повредена врата, сменете я с нова преди да продадете дома си. Можете да замените всяка външна врата в дома си без да изваждате касата. Вие просто се нуждаете от същия размер на вратата без изрезките на пантата. Не се нуждаете от специални инструменти, можете да отрежете пантата с длето и чук.

Начало на смяната на вратата

Махнете старата врата от касата. Използвайте безжичен пистолет, за да развиете пантите от рамката. Оставете пантите на вратата. Поставете вратата с външната страна надолу. Отстранете дръжката.

Поставете новата врата отгоре на старата врата с външната страна надолу. Уверете се, че вратите са подравнени една с друга по периметъра на вратата. Използвайте молив, за да проследите местоположението на трите панти откъм старата врата към новата входна врата. Развийте и свалете старите панти от вратата. Използвайте ги отново на новата врата.
Извадете и двете врати. Поставете новата врата на страна като страната на пантата е обърната нагоре. Затегнете с ръчна скоба.

Поставете пантите на вратата, като че ли вече са били монтирани на вратата с помощта на молив, за да ги подравните. Завършете проследяването около пластините на пантата.
Нарежете около пътечките с нож на дълбочина 1/8 инча. Дръжте длето с наклонена страна нагоре, хоризонтално отстрани на вратата. Натиснете и разклатете длетото назад и напред през площа в рамките на пантите, за да премахнете цялата дървесина от вътрешността на пътеките до дълбочина 18 инча. Натиснете по гърба на длетото, ако е необходимо, за да го нарежете.

Поставете пантата. Ако не се поберат или не се впишат в гнездата, продължете да режете и оформяте прорезите, докато плочите на пантата прилепнат и се изравнят с извивките на пантата.

Завинтете пантите към вратата с помощта на старите винтове и акумулаторният винтов пистолет. Задръжте новата врата на мястото на косяка. Потупайте плочите на пантата обратно в стълбовете. Използвайте пистолета с винт, за да завиете пантите върху стълбовете. Сложете дръжката.

Инструменти, които ще ви трябват

  • Акумулаторен винтов пистолет;
  • Ръчна скоба;
  • Нож за ползване;
  • 1/2-инчов длето;
  • Чук (по избор);
  • Нова дръжка (по избор).

Можете също така да закупите и инсталирате нова дръжка, за да изглежда вратата Ви нова. Също така е препоръчително да оцветявате и лакирате вратата си, преди да я окачите.

Внимание!
Ако новата врата не се затваря добре, можете да използвате шлайфмашина (при дървените крила), за да намалите съпротивлението, при допира с рамката. Носете предпазни очила и внимавайте да държите ръцете и пръстите си далеч от мястото, където обработвате повърхността. Не прилагайте сила, защото в хода на работата може да се получи подхлъзване и да избягате от площа на обработка, дори нещо по-лошо да се нараните!

Back To Top
Обнови бисквитки