skip to Main Content
Ремонт на входна врата

Може ли да сменим вратата без да премахваме касата?

Входната врата често е първият елемент, който се разглежда от купувачите в перспектива. Ако входната врата изглежда добре, шансовете на клиента Ви да имат благоприятно впечатление от къщата от самото начало са големи. Ако имате по-стара врата или повредена врата, сменете я с нова преди да продадете дома си. Можете да замените всяка външна врата в дома си без да изваждате касата. Вие просто се нуждаете от същия размер на вратата без изрезките на пантата. Не се нуждаете от специални инструменти, можете да отрежете пантата с длето и чук.

Начало на смяната на вратата

Махнете старата врата от касата. Използвайте безжичен пистолет, за да развиете пантите от рамката. Оставете пантите на вратата. Поставете вратата с външната страна надолу, през две. Отстранете дръжката.

Поставете новата врата отгоре на старата врата с външната страна надолу. Уверете се, че вратите са подравнени една с друга по периметъра на вратата. Използвайте молив, за да проследите местоположението на трите панти откъм старата врата към новата входна врата. Развийте и свалете старите панти от вратата. Използвайте ги отново на новата врата.
Извадете и двете врати. Поставете новата врата на страната като страната на пантата е обърната нагоре. Затегнете го към една от к. с ръчна скоба.

Поставете пантите на вратата, като че ли вече са били монтирани на вратата с помощта на молив, за да ги подравните. Завършете проследяването около пластините на пантата.
Нарежете около пътечките с нож на дълбочина 1/8 инча. Дръжте длето с наклонена страна нагоре, хоризонтално отстрани на вратата. Натиснете и разклатете длетото назад и напред през зърното в рамките на пантите, за да премахнете цялата дървесина от вътрешността на пътеките до дълбочина 18 инча. Натиснете по гърба на длетото, ако е необходимо, за да го нарежете.

Поставете пантата. Ако не се поберат или не се впишат в трасетата, продължете да режете и оформяте изрезите, докато плочите на пантата прилепнат и се изравнят с извивките на пантата.

Завинтете пантите към вратата с помощта на старите винтове и акумулаторния винтов пистолет. Задръжте новата врата на мястото на косяка. Потупайте плочите на пантата обратно в стълбовете. Използвайте пистолета с винт, за да завиете пантите върху стълбовете. Сложете дръжката.

Инструменти, които ще ви трябват:

  • Акумулаторен винтов пистолет
  • Ръчна скоба
  • Нож за ползване
  • 1/2-инчов длето
  • Чук (по избор)
  • Нова дръжка (по избор)

Можете също така да закупите и инсталирате нова дръжка, за да изглежда вратата Ви нова. Също така е препоръчително да оцветявате и лакирате вратата си, преди да я окачите.

Внимание
Ако новата врата се разтрие, можете да използвате шлайфмашина за колан, за да намалите ръба, където се разтрива върху рамката, след като е инсталирана. Носете предпазни очила. И внимавайте да държите ръцете и пръстите си далеч от мястото на длето. Не ги насилвайте, работете с тях. Те могат да се подхлъзнат и да отрежат кожата като нож.

Back To Top