skip to Main Content
Различни видове входни врати

Различни видове входни врати

За съжаление, най-добрите входни врати за домашна сигурност не винаги са най-естетически. Хората обичат вратите им да изглеждат привлекателно, като добавят стъклени орнаменти, странични стъкла и декоративни витражи. Но истината е, че най-сигурните входни врати нямат прозорци или стъкло и не трябва да имат странично остъкление особено от страна на бравата.

Но не всички външни врати за домовете си еднакви по визия. Трябва да се имат предвид нещата, сред които са разходите, поддръжката, външният вид, енергийната ефективност и колко ефективни са за предотвратяване от влизане с взлом.

Врати от дърво

Дървените врати са добра опция за сигурност за входна врата, но тя трябва да бъде врата от масивно дърво. Обикновено дървените врати, които се описват като външни врати, са твърди и винаги са с голяма дебелина. Те могат да бъдат закупени като крило, с включена рамка или без рамка.

Има някои характеристики, които трябва да сте наясно, ако планирате да закупите дървена входна врата. Вратите от дърво са по-малко енергийно ефективни от вратата от фибростъкло или изолирана стомана. И трябва да се поддържат по-често, в сравнение с вратите от стомана или фибростъкло.

Ако вратата не е с УВ защита, има възможност тя да се надуе, раздуе, и да се напука покритието. Затова трябва да е със защита, поради излагането на атмосферни влияния.

От гледна точка на сигурността, ако са сдвоени с подходяща  арматура, вратите от масивно дърво работят добре. Вратите от масивно дърво изглеждат приятно, но поддръжката им е задължителна. Производствените процеси станаха по-добри, но истинските дървени врати ще се изкривят поради дъжд, замръзване и топлинни цикли, ако бъде пренебрегвана поддръжката им. Така че, ако искате да ги имате за дълго, грижете се за тях!

Стоманени врати

Най-добрата входна врата за сигурност е стоманената врата. Стоманените входни врати са най-икономичните врати. Те са по-добър вариант за сигурност от врати от дърво или дори врати от фибростъкло. При ритане или злоупотреба със стоманени врати е по-вероятно да се вдлъбнат или да се огънат, отколкото да бъдат пробити. Но те устояват на изкривяване и въздействия на времето.

Стоманените врати се доставят с енергийно ефективно полиуретаново ядро вътре в поцинкована външна 22 или 24 габарита. Това ги прави по-ефективни от дървена врата, но по-малко от врата от фибростъкло.

Стоманените врати може и да не са гладки. Ако харесвате външният вид на дървени врати, но искате сигурността на стоманена врата, можете да ги получите с релефна текстура, имитираща дизайна и облицовката на дървени врати.

Ако първата Ви грижа е сигурността, тогава стоманените врати са най-добрите врати за домашна сигурност. Тази поцинкована стоманена врата може да е направена с декоративно, изолирано стъкло. Разположена в горната част на вратата – за да влиза светлина, без да се нарушава сигурността. Предлага се с гаранция. Как да подсигурите входната врата, независимо от нейният материал е въпрос свързан преди всичко с нейната заключваща система и обков.

Back To Top
Обнови бисквитки