Правилно почистване на интериорни и входни врати

Как правилно да поддържаме нашите врати и да се грижим за тях?

След като сме отделили доста време и енергия да намерим подходящата за нас входна врата е логично да предпазим нашата инвестиция като редовно я поддържаме. Както всяка друга фина мебел във Вашия дом, добре оформената врата може да подобри естетическата привлекателност на Вашия дом и пазарната му стойност. Отделяйки специално внимание на вратата Ви, увеличавате нейната издръжливост и времето й на експлоатация. Затова ще Ви дадем съвети как да се грижите за вратата си и да я запазите да изглежда страхотно за години напред.

Често почистване

Отделяйте време за почистването на вратата си и от двете страни, особено ако живеете в по-запрашени или влажни райони. Ако го правите всеки месец Вашата врата не само ще изглежда чиста, а и ще предпазите покритието и няма да се наложи пребоядисване или подмяна на покритието. Почистването не е сложно. Просто разредете сапун или бебешки шампоан с вода и използвайки гъба или кърпа без мъх, за да изтъркате вратата. Така почиствате мръсотията и прахта без да надраскате покритието на вратата. След това попийте излишната течност, за да избегнете оцветяване или обезцветявания.

Рутинни проверки

Заедно с редовното почистване препоръчваме да оглеждате вратите си сравнително често, за да установите дали има някакви повреди по вратата Ви или нейните компоненти. Тъмните или белезникави ивици могат да означават, че има наличие на влага или повреда на покритието. Ако установите наличието на влага и след това я отстраните може да спрете разпространяването на допълнителните повреди по нея. Ако сте с дървена или метална врата е добре да оглеждате покритието й. Изключително важно е то да е в добро състояние. Проверявайте рамките на вратите си за надрасквания и други повреди, които трябва да се отстраняват своевременно. Проверявайки рамките е добре да затягате всички винтове.

Периодично смазване

Обръщането на внимание на всичките видове движещи части (рамки, ролки, коловози и т.н.) води до безшумна и гладка работа. Изключително важно е да изберете правилния продукт за смазване, за да не повредите материалите, от които е направена Вашата врата. Също така трябва да проверите и ключалките си за мръсотия, ръжда или дефектен механизъм.

Всички тези съвети трябва да прилагате и за интериорните врати. Така ще може да ги използвате дълги години за напред!

Как правилно да поддържаме нашите врати и да се грижим за тях?
5 (100%) 1 vote