skip to Main Content
интериорна врата към спалня

Правилно измерване на вътрешните врати

Искате да смените вътрешните си врати, но не сте сигурни какви размери Ви трябват? Закупуването на нови вътрешни врати не е често срещана дейност за повечето собственици на нови жилища и знанието как да бъдат измерени често се поставя под въпрос. За щастие е по-лесно, отколкото си мислите. Ето, няколко съвета, че измерванията са Ви правилни и че няма да окажете с грешната врата.

  1. Първото нещо, което трябва да отбележим е – не измервайте съществуващата врата! Винаги трябва да основавате измерванията си на рамката на вратата. Ако ще запазвате съществуващите каси ще Ви трябват три измервания: ширина, височина и дебелина.
  2. Височина на вратата – измерете вътрешната страна на всяка вертикална страна на касата. Най-голямата дължина определя необходимата височина. Не забравяйте да вземете под внимание покритието на пода или да се опитате да затворите вратата, за да прецените нивото.
  3. Ширина на вратата – вземете три измервания вътре в касата на вратата – отгоре, по средата и отдолу. Най-широкото измерване определя ширината на вратата.
  4. Дебелина на вратата – има три стандартни дебелини за крило на вътрешна врата – 35 мм, 40 мм и 44 мм. Измерете онази част на касата, на която вратата ще седи при затворено положение.

Още препоръки как правилно да вземете размерите на вратите, може да намерите в други наши статии.

Стандартни размери на вратите

Има няколко стандартни опции на размери на вратата. Ами ако измерванията не съвпадат съвсем със стандартните размери? Повечето врати имат свобода на действие и могат да се прережат в ширина от двете страни, но трябва да внимавате да не прекалите и да имате проблем със стабилността на вратата. Ако не сте сигурни, свържете се с нас или с доставчика, от който ще взимате вътрешни врати, за да Ви потвърдят колко могат да бъдат отрязани.

Ако Вашите изисквания за размер на вратата не отговарят на стандартните опции за размер, тогава ще трябва да разгледате варианти направени по мярка. Много от вратите могат да бъдат поръчани по специален размер.

Back To Top
Обнови бисквитки