skip to Main Content
Правилният избор на интериорна врата за дома

Правилният избор на интериорна врата за дома

Вътрешните врати играят огромна роля в декора на Вашия дом. Правилните врати трябва да се слеят и да бъдат в синхрон с останалата част от дома Ви. Така че, независимо, дали строите или реконструирате, нека Ви помогнем да изберете.

Конструкцията на вратата

Има три вида интериорни врати: масивно дърво, твърдо ядро и куха сърцевина. Вратите от твърда дървесина са най-скъпият вариант, но изглеждат страхотно и осигуряват тежко усещане в ръката, свързано с качеството. Те са дълготрайни, осигуряват отлична топло и звукоизолация и дори могат да увеличат стойността на Вашия имот.

Вътрешните врати с твърда сърцевина се състоят от формован композитен или шперплат екстериор върху рамка, която е изпълнена с дървесни влакна. Те постигат по-добра оценка на пожар, отколкото кухите врати, а също така се чувстват по-леки при ползване, поради тяхното тегло. Те осигуряват подобен вид и ниво на топло и звукоизолация на масивните дървени врати, но за много по-ниски разходи.

Ако нивата на топлина и влажност се променят във Вашия дом, тези типове врати не са добра идея. Непрекъснатото разширяване и свиване на дървесината може да доведе до изкривяване на вратата. Това е мястото, където се появяват кухи врати. Те се справят по-добре с колебанията на температурата и влажността и също така са най-евтината опция. Не е напълно куха, между външните панели от шперплат се поставя картонен пълнеж. Те се усещат леки, осигуряват по-малко изолация и могат да бъдат повредени, ако се ударят с тежък предмет.

Материалът за вратата

Класическите врати от дъб, бор и орех са безкрайни и отговарят, както на модерни, така и на традиционни жилища. Белите врати дават чист и минималистичен вид, идеален за съвременни жилищни помещения. Интериорните врати могат да бъдат и от HDF материал – придимствата му са неоспорими.

Вратите могат да бъдат закупени завършени, предварително изработени, грундирани или незавършени, в зависимост от Вашите предпочитания. Завършените врати вече са оцветени и защитени, готови за употреба. Предварително завършените врати се приготвят с пласт, готов за боядисване или лак в избрания от Вас цвят. Грундираните врати изискват шлайфане преди да можете да ги обработвате или боядисвате. Недовършените врати са най-евтини и не са подготвени за боядисване.

Рамки, первази

Когато избирате новите си интериорни врати, трябва да обмислите съответстващите рамки на вратите и первазите. Те идват в същите материали и конструкции.

Back To Top
Обнови бисквитки