skip to Main Content
Интериорни стъклени врати

Практични предимства на стъклените вътрешни врати в дома ви

Споменавайки вратите от дървени плоскости, смятаме да ги съпоставим на стъклените интериорни врати. Те привличат с уникалността си, практичността си и лесната поддръжка.​

Плюсове на стъклото при вратите

 • Естествена светлина;
  Много домакинства в съвремието ни, залагат на монтаж на стъклени, вместо класическите интериорни врати. Те изпълват дома Ви с естествена светлина и дават усещането за повече простор, топлина и уют, влияат и на последващите Ви разходи, които ще дадете за отопление. Предимство на прозрачната стъклена врата е и осигуряването на по-добра видимост в помещението.
 • Лесна поддръжка;
  Друг важен плюс е, че стъклото не корозира, не се обелва или напуква при излагане на замърсители. Обичайните зацапвания е възможно да се почистят с бързо избърсване. Това, което Ви е необходимо, за да ги запазите чисти, е микрофибърна кърпа и някакъв почистващ разтвор или препарат.
 • Високо качество и материали;
  Стъклото, приложено в изработката е от най-високо качество, което прави вратите стабилни и здрави. Стъклена врата е направена от 0,8 см закалено стъкло. Има ги в различни размери, в зависимост от строителния Ви отвор. Вариантите за монтаж са с права или заоблена рамка, направена от HDF материал, съчетана с касите на останалите врати в дома Ви. Могат да бъдат отваряни в различни посоки, според Вашите предпочитания. Стъклените врати Ви гарантират един модерен избор.
 • Красота и разнообразие;
  Стъклото придава изключителна красота на Вашия дом. Вратите с тяхната изключителност във външния вид, ги прави силно предпочитани от хора с изтънчен вкус. Те придават неповторима елегантност и стил на всеки дом. Най-хубавото е, че стъклото се предоставя в доста варианти – обикновено, матирано, цветно, прозрачно, фигурално, с цветен принт, с пейзаж или с цветя. Изборът е Ваш! Изключителните модели на стъклените врати, могат да отговорят на най-уникалния стил и вкус.
 • Разнообразие в начините на отваряне: плъзгащи механизми, стъклени врати хармоника, които се сгъват, двукрили или еднокрили врати.
 • Недостатък;
  Конструкцията изработена от калено стъкло оскъпява цената на вратата.

Предимствата на закаленото стъкло и неговото приложение

При наличието на влага, върху него не се развива плесен. Монтажът му е лесен и евтин. Стъклената повърхност не се повлиява от резките колебания в температурата и влажността. Стъклото не е изложено на множество химични и физични влияния, които биха съкратили драстично срока му на експлоатация.

Едно от най-очевидните и ценни ползи при стъклото, което е закалено е, че е значително по-безопасно. То е по-стабилно, така че да издържа на счупване. Ако евентуално бъде счупено, стъклото се пръска на тъпи, заоблени парчета, за разлика от традиционното стъкло. Това обуславя безопасността за Вас, Вашите близки, гости и приятели. Острите парчета на обикновеното стъкло могат да причинят наранявания с дълбоки рани. Почистването му също изисква усилия.

Стабилността на стъклото, когато то е закалено, гарантира, че има качествата да устои на удари, драскотини, силни ветрове и други метеорологични промени. Поради качествата си, то често бива използвано в по- високи сгради и бизнес помещения и зали.

Закаленото стъкло е идеален материал за използване в бани като преграда, защото сигурността, която дава комбинирана с лесното почистване е незаменима. Влагането на закаленото стъкло в стъклени врати, витрини и прозорци подпомага факта, че такива повърхности се запазват безупречни и чисти за по-голям период от време.

Когато обикновена чаша е изложена на изключително нагряване, тя може да се пръсне, което би довело до посипване на опасни парчета стъкло навсякъде. Процеса, през който преминава закалено стъкло, позволява да устои, дори на значително високи температури. Ето защо, стъклото в баните трябва да е закалено, тъй като има вероятност да бъде изложено на гореща вода.

С толкова много предимства, закалено стъкло се оказва идеален избор за Вашия дом или бизнес!

Back To Top
Обнови бисквитки