Сигурност за входната врата

Как да подобрите сигурността на външната си врата?

Въпреки, че входната Ви врата играе ключова роля в посрещането на гостите във Вашия дом, тя може да служи и като входна точка за нежелани посетители.
Оборудването за заключване на входната врата може да направи или да наруши сигурността на дома Ви. Ако Вашата заключваща система има някои присъщи недостатъци, които могат да бъдат използвани от крадци, тогава Вашата цялостна сигурност е изложена на риск. Повечето цилиндрични брави са поставени на врати чрез пробиване на отвори през отсек на самата врата, отслабвайки вратата. Това осигурява ясна цел за крадци и други нападатели.

Собствениците на жилища могат да добавят укрепващо устройство за врати и брави, което не позволява на крадците да нарушат зоната около ключалката, за да ги задържи. Метални усилватели на врати и брави са изработени от редица метали, включително месинг, желязо и неръждаема стомана. Колкото по-силен е металът, толкова повече сила ще издържи.

Цилиндърът на вратата може да бъде атакуван по няколко начина. Разбойниците могат да опитат да пробият, да блъскат или да вземат ключалката. Ако Вашият цилиндър за заключване на вратата няма вътрешни функции за предпазване от такива атаки, един крадец може да заобиколи бравите на входната Ви врата и да попречи на сигурността на дома Ви сравнително лесно. Използването на цилиндър за заключване с висока степен на сигурност, който използва защитни щифтове и пластини, е най-добрият начин да направите ключалката си много предизвикателна. В идеалния случай цилиндърът на ключалката трябва да има и бронировка на патрона.

Пантите на вратите поддържат вратата висяща правилно върху рамката и са неразделна част от цялостната структура на вратата. Те обаче представляват уникална уязвимост. Ако крадци не са в състояние да заобиколят вратите Ви, те най-вероятно ще се насочат към пантата на вратата. Атака върху пантата на вратата може потенциално да измести цялата Ви врата или да извади рамката, давайки на крадците лесен достъп до дома Ви. Пантите на вратите се предлагат в две разновидности: навътре и навън. Пантата на вратата, обърната навътре, обикновено е много по-устойчива на атаки, защото пантите са недостъпни. Външно разположените панти са тези, с които собствениците на жилища трябва да внимават. Вероятно по-добър вариант е да се повиши сигурността на пантите, които вече имате. Това обикновено включва добавяне на някои незначителни компоненти, които имат голямо влияние върху сигурността. Използването на усъвършенствани шипове за сигурност, вълнообразни щифтове и 7-8 сантиметрови винтове ще направи много по-трудно разбиването на пантите.

Увеличаването на сигурността на входната Ви врата е съществена задача, която всички собственици трябва да вземат под внимание в някакъв момент, но винаги имайте предвид, че има и други допълнителни алтернативи, които подкрепят и Вашата сигурност. Например, използването на защитни огради, алармени системи за домашна безопасност и ефективно осветление.

Как да подобрите сигурността на външната си врата?
5 (100%) 1 vote