skip to Main Content
Сигурност за входната врата

Как да подобрите сигурността на външната си врата?

Въпреки, че входната Ви врата играе ключова роля в посрещането на гостите във Вашия дом, тя може да се превърне и в притегателна точка за нежелани посетители. Оборудването за заключване на входната врата може да направи или да наруши сигурността на дома Ви. Ако Вашата заключваща система притежава някои съществени минуси, които могат да бъдат в услуга на крадците, тогава Вашата цялостна сигурност е изложена на риск.

Уязвимост в заключването на входната врата

Повечето цилиндрични брави са поставени на врати, чрез пробиване на отвори през отсек на самата врата, отслабвайки вратата. Това осигурява ясна цел за крадци и други нападатели.
Собствениците на жилища могат да добавят укрепващо устройство за врати и брави, което не позволява на крадците да нарушат зоната около ключалкатаи тя да ги задържи. Метални усилватели на врати и брави са изработени от редица метали, включително месинг, желязо и неръждаема стомана. Колкото по-силен е металът, толкова по-издръжлив ще е той.

Цилиндърът на вратата може да бъде атакуван по няколко начина. Разбойниците могат да опитат да пробият, да блъскат или да вземат ключалката. Ако Вашият цилиндър за заключване на вратата няма вътрешни функции за предпазване от такива атаки, един крадец може да заобиколи бравите на входната Ви врата и да компрометира сигурността на дома Ви сравнително лесно. Използването на цилиндър за заключване с повишено ниво на защита, който използва щифтове и пластини, е най-добрият начин да направите ключалката си много издръжлива. В идеалния случай цилиндърът на ключалката трябва да има и бронировка на патрона.

Уязвимост в пантите на входната врата

Пантите на вратите поддържат крилото висящо правилно върху рамката и са неразделна част от цялостната структура на вратата. Те обаче представляват уникална уязвимост. Ако крадци не са в състояние да заобиколят вратите Ви, те най-вероятно ще се насочат към пантата на вратата. Атака върху пантата на вратата може потенциално да измести цялата Ви врата или да извади рамката, давайки на крадците лесен достъп до дома Ви.

  • Пантите при вратите се определят от в две разновидности на поставяне – навътре и навън:
  • Пантата на вратата, обърната навътре, обикновено е много по-устойчива на атаки, защото е недостъпна.
  • Външно разположените панти са тези, с които притежателите на жилища е нужно да са нащрек. Вероятно по-добър вариант е да се повишите сигурността на пантите, които вече имате. Това може да се получи, чрез добавяне на някои незначителни компоненти, които имат значително отношение върху безопасността. Използването на усъвършенствани шипове за сигурност, вълнообразни щифтове и 7-8 сантиметрови винтове ще направи много по-трудно разбиването на пантите.

Увеличаването по възможност на качествените характеристики на вратата, е съществена задача, която всички собственици трябва да вземат под внимание в някакъв момент. Сигурността на входните врати в обществените сгради, е също задължително условие. Винаги имайте предвид, че има и други допълнителни алтернативи, които подкрепят и Вашата сигурност. Например, използването на защитни огради, алармени системи за домашна безопасност и модернизирано осветление. Определено, остава и препоръката за снабдяването с нова съвременна входна врата.

Back To Top
Обнови бисквитки