skip to Main Content
почистване нна входна врата

Почистване и дезинфекция на входните врати

Човечеството се сблъска последните почти 3 години с един непознат, много силен и адаптивен враг – какъвто се оказа Ковид 19. Колкото и да се опитваме да се справим с него. Той непрекъснато променя своите форми (щамове), развива се и темата за дезинфекцията стана много актуална.

Почиствайте дръжките на вратите

Колкото и да не Ви се вярва входните вратите и особено дръжките им биха могли да бъдат голям развъдник на всякакви вируси /бактерии/. Неслучайно в началото на пандемията всички хора по света, които работеха с голям брой клиенти лице в лице бяха задължени да работят с ръкавици. В тази интересна статия ще Ви предложим няколко много полезни лесни и ефективни съвети, които да прилагате при почистването на входните си врати.

Дръжките, особено на входните врати, са едно от първите неща, до което се докосваме, когато се прибираме вкъщи. След цял ден в офиса, пътуване в градския транспорт или дори след така обикновеното пазаруване в супермаркета, трябва да им се обърне особено внимание и да ги почистваме колкото се може по-често през деня. Тук много важно е да се запознаете много добре с това какъв е материалът, от който са изработени и дали върху него може да се използват по-силни препарати. В противен случай рискувате да „премахнете” покритието им. Много често дори, ако дръжките са некачествени, се обезцветяват.

поддръжка на врати почистване

Почиствайте всички части на вратата

Освен обаче дръжките на входните врати, крилото, касата и первазите им също имат нужда от почистване. Отново е много важно да сте наясно от какви материали са изработени входните врати и какво е покритието им. Един от най-добрите Ви помощници е микрофибърната кърпа – единственото, което е нужно. Ако входните вратите Ви се почистват редовно и не са подложени на неправилна експлоатация може да използвате навлажнена кърпа. Разбира се, не трябва да е много мокра и от нея буквално да „тече вода”, защото рискувате сами да навредите на вратите си.

Ако все пак имате желание, може да използвате препарат, но се уверете, че в него не са налични абразивни частици, които да „надраскат” покритието им. Не се притеснявайте. Първо да опитате препарата върху един малък, невидим участък от первазите. Например, за да сте сигурни, че след като изсъхне няма да се появят петна по вратите.

Пазете се и бъдете здрави!

Back To Top
Обнови бисквитки