skip to Main Content
Невидими врати

„Невидими” врати

Какво представляват невидимите врати

Дизайнът на модерните апартаменти предлага различни композиционни, често неочаквани решения. Някои дизайнери искат да се фокусират върху камината от естествен камък, красив аквариум, картина на стена или стилен тапет със снимки на хора и автомобили. В такива случаи интериорната врата не трябва да се грижи за усъвършенстването на формите и линиите. Тя трябва да стане невидима и да не нарушава общото пространство и стил на стаята.Това решение се нарича „невидима“ врата. Монтира се на същото ниво със стената и става едно с нея. Крилото и касата се изработват от един и същ материал, запечатват се с пяна и се поставят преди окончателното завършване на помещението.
Освен прехода от една стая в друга,вратите имат и друга главна роля- направени са за декорация на помещенията. Те могат да бъдат с боя,с мазилка, с тапицерия с дървен фурнир или с тапети и облицовки. Вътрешната и външната страна, по желание на клиента, могат да бъдат изпълнени в различни стилове. Например, за съблекалнята, вътрешната страна е украсена с огледало за удобство на обитателите, а външната страна е боядисана с цвета на стените. Има много възможности за завършване на крилото. Всичко зависи от въображението на клиента и дизайна на помещението.

Изисквания към невидимите врати

Основно изискване за „невидимите” врати е да се постигне минимална видимост:

– касата се маскира под боята или мазилката;
– пантите са скрити;
– липса на первази, за създаване на едно цяло със стената;
– дръжката е незабележима, при желание се използва магнитна, така че да не могат да се видят изпъкнали части;
– разстоянието между платното и стената е минимално, намалява преминаването на светлината;

Основните видове „невидими” врати представляват празно платно за работа с различни строителни инструменти, като се използват фурнир, дърво и триплекс, като се имат в предвид изискванията на дизайна на помещението. Според метода на отваряне конструкциите се делят на портални, плъзгащи, и тип люлеещо крило/ стандартно отваряне/. Поставят се както в офиса, така и в жилищни помещения. Предоставят възможност за реализация на различни дизайнерски фантазии и идеи.

„Невидимите“ врати се поставят, както в офиса, така и в жилищните помещения (дневни, спални, съблекални, технически помещения) . Те дават свобода да се прилагат върху тях различни дизайнерски фантазии и идеи.

Back To Top