skip to Main Content
Photo Of Kitchen Interior 4221389

Интериорните врати Граде и тяхната символика

Вратите „Граде” са талисмана на интериорните врати. Интериорните врати „Граде” са характерни с възможността клиентите да избират дали пълнежът им да бъде с пчелна пита или перфорирано ПДЧ.

Символиката на пчелната пита е доброто производство. Наименованието му идва от визуалната прилика с пчелна пита. Едновременно лек и качествен материал.

grade 1

Този тип пълнеж е перфектно координиран, точно както пчелите правят своята пчелна пита.

Следващото предложение е пълнеж от перфорирано ПДЧ

Този тип пълнеж често се използва при входните врати, заради високата си плътност и добрата топло и шумоизолация, както и влагоустойчивост. Интериорните врати „Граде” са от малкото, които използват за пълнеж на вратите си – перфорирано ПДЧ. То осигурява по-голяма сигурност на вратите и висока защита от деформация.

Освен избора какъв да бъде пълнежът на вратите им, дават възможност на клиентите си да изберат покритието на вратите си, дали да бъде многопластово или декоративно. Светлата гама са с декоративен слой и дават възможност на клиентите да избират между 4 цвята.

Символиката на белия цвят

Цвят „сибирска лиственица” например често свързваме с белия цвят. Белият цвят е символ на „благородството и късмета”. Тук е момента да се сетим за моментите, когато видим бял гълъб. Първичната ни реакция е да си пожелаем нещо, защото знаем, че е на късмет. Случайно или не, това е един много харесван цвят при интериорните врати от серия „Граде“.

gradde 2

Постепенно се качваме по цветовата пирамида и пристъпваме към сивата гама. Цветът „ясен вералинга” е в тази гама. Сивият цвят символизира хармонията, в никакъв случай „сивото ежедневие”. Символ е на очаквана придобивка и радост. Той е непретенциозен цвят и се съчетава доста умело с подовата настилка, стените и мебелите. Затова е и толкова предпочитан.

gradde 3

Това е един от най-масово поръчваните цветове при интериорните врати от серия „Граде”. Доста добре контрастира с тъмните цветове и не остава незабелязан. Би бил добър завършек на стаята ви с ненатрапчиви, изчистени мебели.

gradde 4

Шведският дъб е пасивен цвят, съчетаващ в себе си чувството за сигурност, практичност и добра съчетаемост. Кафявият цвят се свързва с дървото – изворът на живота. Да не забравяме, че повечето значими за човека неща са в кафяво – любимото кафе рано сутрин и тютюна за пушачите. Той е в баланс с топлите нюанси и студените. Нито прекалено тъмен, нито прекалено светъл.

По пирамидата на цветовите гами, стигнахме и до тъмните нюанси. Те се характеризират с многопластовия си слой. Присъстват два цвята в тъмната гама.

gradde 5

Цвят едновременно хармоничен и хаотичен. Този цвят символизира сила, увереност и принципност. Добро съчетание е с всякакъв цвят мебели, който не би останал незабелязан. Създава атмосфера на загадъчност и тайнственост.

gradde 6

Харесвате второто ни предложение „ясен верилинга” и „орех рибейра”, но не можете да решите? Единият цвят ви е прекалено светъл и сив, другият пък прекалено тъмен и чернеещ? Този цвят е идеалното съчетание. Символизира мира и спокойствието. Също  би бил добро съчетание с мебелите би, би изпъкнал и домът ви не би останал незабелязан.

Back To Top