skip to Main Content
Красиво обзаведена кухня с бяла интериорна врата

Интериорните врати Граде и тяхната символика

Пълнеж тип Пчелна пита

Вратите „Граде” са талисманът на интериорните врати. Интериорните врати „Граде” са характерни с възможността клиентите да избират дали пълнежът им да бъде с пчелна пита или перфорирано ПДЧ.

Символиката на пчелната пита е свързана с перфектната форма на пчелните кутийки, създадени от пчелите работнички. Наименованието на този вид пълнеж идва от визуалната прилика с пчелна пита. Едновременно лек и качествен материал.

Срез на крилото на интериорна врата

Този тип пълнеж е перфектно координиран, точно както пчелите правят своята пчелна пита.

Пълнеж от перфорирано ПДЧ

Този тип пълнеж често се използва при входните врати, заради високата си плътност и добрата топло и шумоизолация, както и влагоустойчивост. Интериорните врати „Граде” са от малкото, които използват за пълнеж на вратите си – перфорирано ПДЧ. То осигурява по-голяма сигурност на вратите и висока защита от деформация.

Освен изборът какъв да бъде пълнежът на вратите им, серия Граде дава възможност на клиентите да изберат покритието на вратите си, дали да бъде многопластово или декоративно. Светлата гама са с декоративен слой в разнообразие от 4 цвята.

Символиката на белия цвят

Цвят „Сибирска Лиственица”, например, често свързваме с белия цвят. Белият цвят е символ на „благородството и късмета”. Тук е моментът да се сетим случаите, когато видим бял гълъб. Първичната ни реакция е да си пожелаем нещо, защото знаем, че е на късмет. Случайно или не, това е един много харесван цвят при интериорните врати от серия „Граде“.

Интериорна врата Граде - Сибирска лиственица

Постепенно се качваме по цветовата пирамида и пристъпваме към сивата гама. Цветът „Ясен Вералинга” е в тази гама. Сивият цвят символизира хармонията, в никакъв случай „сивото ежедневие”. Символ е на очаквана придобивка и радост. Той е непретенциозен цвят и се съчетава доста умело с подовата настилка, стените и мебелите. Затова е и толкова предпочитан.

Интериорна врата Граде - Ясен Вералинга

Това е един от най-масово поръчваните цветове при интериорните врати от серия „Граде”. Доста добре контрастира с тъмните цветове и не остава незабелязан. Би бил добър завършек на стаята Ви с ненатрапчиви, изчистени мебели.

Интериорна врата Граде - Шведски дъб

Шведският дъб е пасивен цвят, съчетаващ в себе си чувството за сигурност, практичност и добра съчетаемост. Кафявият цвят се свързва с дървото – изворът на живота. Да не забравяме, че повечето значими за човека неща са в кафяво – любимото кафе рано сутрин и тютюна за пушачите. Той е в баланс между топлите нюанси и студените, нито прекалено тъмен, нито прекалено светъл.

По пирамидата на цветовите гами, стигнахме и до тъмните нюанси. Те се характеризират с многопластовия си слой. Присъстват два цвята в тъмната гама.

Интериорна врата Граде - Орех Рибейра

Цвят едновременно хармоничен и хаотичен. Този цвят символизира сила, увереност и принципност. Добро съчетание е с всякакъв цвят мебели, който не би останал незабелязан. Създава атмосфера на загадъчност и тайнственост.

Череша Сан Диего

Харесвате няколко от предложенията „Ясен Верилинга”, „Орех Рибейра”, но не можете да решите? Единият цвят Ви е прекалено светъл и сив, другият пък прекалено тъмен и чернеещ? Но понякога, точно тъмният цвят е идеалното попадение! Той символизира мира и спокойствието, като би бил добро съчетание с мебелите и би изпъкнал, така че да не остане незабелязан.

Сами ще решите кой е най-добрият цвят за вратите в дома, според Вашето усещане и интериор. Хубавото е, че пазарът предлага голямо разнообразие!

Back To Top
Обнови бисквитки