skip to Main Content
Наръчник за избор на входна врата

Наръчник за начинаещи, по какъв най-лесен начин да изберем подходящата входна врата

Вратата е един от важните елементи в един дом, тя е завършека на вашия интериор и трябва да допринася за уюта на вашето жилище.

Ето и няколко стъпки, които да следвате при избора на входна врата:

• Трябва добре да обмислите вратата, която бихте купили дали ще е под външни атмосферни условия – това е важно, за да може да изберем най-доброто покритие и защита над вашата врата, така че да няма проблем от прекия допир от слънце, дъжд или снегонавявания.

• Когато сте взели решение за закупуване на входна врата, то трябва да знаете какви са вашите размери, а ако не сте сигурни в себе си, то по-добре доверете на професионалист, който ще ви бъде предоставен от съответния шоурум. Много хора отказват такива услуги и се стига до неприятния факт от пропадане на монтаж или не слягане добре на вратата и касата на вашия отвор.

• Доверявайте се на компетентни лица понякога спестяването на няколко лева, ни води до много по-големи главоболия.

• Другият фактор, който е много важен, е цветът на вратата, така че да е лесен за поддръжка, да съответства на интериора ви и да не дразни окото. Хубаво е цветът на вратата да допринася уют и топлина на вашето жилище.

• Не пестете пари за врата, както знаете правилото цена=качество, то не е просто мит, най-вероятно вече сте убедени, че колкото вратата е по-евтина, то толкова по-често ще се налага да я сменяте. Вратата се закупува не за ден-два и за това нашият съвет е гледайте най-напред качеството.

• Когато сте в магазин за врати, добре е да се запознаете с дейностите и цените, които предлагат за монтаж, демонтаж и други услуги, които ще ви се наложат по време на монтаж, за да може да сте наясно и от към финансова част и от към лична информация.

• Не забравяйте посоката на вратата – уточнете посоката и се уверете, че при определянето и също така гледате и вие и продавача от една и съща страна на помещението. Посоката на входна врата се определя винаги от външната част на помещението и от страната на пантите. Пример: Ако пантите са ви от дясно то посоката е дясна , ако пантите са ви от ляво то посоката е лява.
• Също така е важно да сте наясно със сроковете за изпълнение на поръчката.

И не забравяйте:

Увереността е пантата на вратата на успеха.

Back To Top