skip to Main Content
Наръчник за избор на входна врата

Най-лесният начин да изберем подходящата входна врата

Вратата е един от важните елементи в един дом, тя е завършекът на Вашия интериор и трябва да допринася за уюта на Вашето жилище.

Ето и няколко стъпки, които да следвате при избора на входна врата

  1. Трябва добре да обмислите вратата, която бихте купили, дали ще е поставена в условията на външни въздействия – това е важно, за да може да изберете най-доброто покритие и защита за Вашата врата, така че да няма проблем от прекия ѝ досег със слънце, дъжд или снегонавявания.
  2. Когато сте взели решение за закупуване на входна врата, то трябва да знаете какви са Вашите размери, а ако не сте сигурни в себе си, то по-добре се доверете на професионалист, който ще Ви бъде предоставен от съответния шоурум. Много хора отказват такива услуги и се стига до неприятния факт от пропадане на монтаж или неслягане добре на вратата и касата на вашия отвор. Добре е да се запознаете и със стандартите в размерите на входните врати.
  3. Доверявайте се на компетентни лица! Понякога спестяването на няколко лева, води до много по-големи главоболия.
  4. Другият фактор, който е много важен, е цветът на вратата, така че да е лесен за поддръжка, да съответства на интериора Ви и да не дразни окото. Хубаво е цветът на вратата да допринася за уют и топлина във Вашето жилище.
  5. Не пестете пари за врата, както знаете правилото „цена=качество„, то не е просто мит, най-вероятно вече сте убедени, че колкото вратата е по-евтина, то толкова по-често ще се налага да я сменяте. Вратата се закупува не за ден-два и затова нашият съвет е – гледайте най-напред качеството!
  6. Когато сте в магазин за врати, добре е да се запознаете с дейностите и цените, които предлагат за монтаж, демонтаж и други услуги, които ще Ви се добявят по време на монтаж, за да може да сте наясно и откъм финансова част и откъм лична информация.
  7. Не забравяйте посоката на вратата – уточнете посоката и се уверете, че при определянето ѝ гледате и Вие и продавачът от една и съща страна на помещението. Посоката на входна врата се определя винаги от външната част на помещението и от страната на пантите. Пример: Ако пантите са Ви отдясно то посоката е дясна , ако пантите са Ви отляво, то посоката е лява.
  8. Също така е важно да сте наясно със сроковете за изпълнение на поръчката.

И не забравяйте да сте уверени и наясно какво точно искате, за да избегнете неудовлетворяващи резултати!

Back To Top
Обнови бисквитки