skip to Main Content
Интериорни врати за панелни жилища

Кога е правилно да монтираме интериорните си врати?

Много от Вас сигурно се чудят кога да монтират интериорните си врати?

Повечето хора изчакват последният момент да ги харесат и поръчат – това е грешка, защото:

  • Трябва да се изчака срока за доставка и монтаж – доста хора обаче, изморени от дългия ремонт нямат намерение да чакат. Така се стига до покупка на врата, която не е точно по вкуса на семейството или не е на добра цена. За да не чакат пък времето за монтаж, решават да монтират вратите си сами, от където следват още много грешки по изпълнението на монтажа.
  • Строителните отвори са готови и измазани, а вратите, които сте харесали не пасват или отворите са криви, неравни и т.н. Това е грешка, която води до много допълнителни разходи – за майстори, за материали и консумативи.
  • Има цокъл или ламперия на стената и первазите на интериорните врати не могат да се поставят – тук или трябва да изрежете первазите или да изкъртите цокъла – и в двата случая ще има непредвидени разходи и главоболия.

Другия вариант, който може да доведе до неприятни последствия е да закупите и монтирате вътрешните врати в началото на ремонта. Тук грешките са следните:

  1. Вратите са поставени без да е измазано – съществува огромна опасност да се изцапат с боя при боядисването, а има и покрития, които не позволяват третиране с разтворители.
  2. При внасяне на инструменти или изнасяне на мебели, вратите могат да се увредят – да се ожулят, да се обелят и т.н.
  3. Когато се сложи паркета да опрат в него или вратите да не попаднат върху разделителната лайсна.

Защо е труден изборът на интериорни врати – той включва още в началото на ремонта е да се спрете на модели, размери и цвят на вратата. В голяма част от магазините за врати предлагат взимането на размери. Така предварително ще дойде специалист, с който ще обсъдите отворите и ремонтните дейности. Също така в шоурума ще Ви информират за сроковете на доставка и монтаж – това ще Ви ориентира във времето и ще знаете кога да поръчате новите си врати.

Back To Top
Обнови бисквитки