skip to Main Content
Класификация на интериорни врати

Класификация на интериорните врати

Много са строителните конструкции, материалите и елементите, които оформят един интериор в дадено помещение. Колкото и скъпоструваща битова техника и аксесоари да имате, обзавеждането в дома Ви няма да изглежда уютно и красиво, ако вратите Ви са стари и износени.

В днешно време може да намерите голямо разнообразие от модели на интериорни врати, отличаващи се по материал на направа, както и цветови гами. Различни видове дизайн, които не ограничават избора за обзавеждане за различните стилове. Има няколко важни критерии, на които също е хубаво да се обърне внимание при избор на интериорна врата, а именно: външният вид, начин на отваряне /навътре или навън, плъзгаща или сгъваема/, степен на сигурност и добра изолация.

На пазара има много доказани фирми производители, с което клиентът също не е ограничен. Освен стандартните предложения може да се изработят врати и по индивидуална поръчка, която да е свързана с конкретни особености. Неотдавна за направата на врата се използваше основно и само дървеният материал. Сега те се предлагат в няколко варианта ПДЧ, МДФ, ХДФ.

Врати от ламинат

В производството, благодарение на развитието на технологиите, широко се използват материали като стъкло и полимери. За покритието на плоскостите се използват фурнири и ламинат. Използваните материали са с приблизителни качества с тези на ламината, който полагаме на пода. Те са много по-устойчиви на надрасквания и са с по-голяма твърдост. Ламинатът може да се предложи в повече от десет цвята, сред които са и предпочитаните от клиентите орех, дъб и череша, също и модерни декори като перла, венге, златен и избелен дъб и т.н. Вратите от ламинат се нараняват трудно, почистват се лесно и имат невероятна визия, като това ги прави подходящи, както за офиси и хотели, така и за всички останали помещения. Материалът, от който е изработена вратата, определя свойствата и тяхната по-дълготрайна експлоатация.

Цените също се различават. Има модели на доста изгодни за широкия потребител цени и такива за останалите с по-висок бюджет. Единствено Вие можете да си направите добрия и правилен избор на подходящи врати, след като сте се запознали с класификацията на интериорните врати.

Back To Top