skip to Main Content
Тъмна входна врата и бяла интериорна врата

Как да изберете цвета на интериорните врати?

Това е най-честият въпрос, който клиентите задават при ремонт. Дали да ги хармонирате с подовата си настилка, с дограмата, със стените, с интериора или да следвате своите виждания по отношение на дизайна? Главоблъсканицата се допълва и от това какъв материал е най-качествен, дали ще оцелее във времето, как успешно да се съобрази стила на крилото с този на дома? По отношение на монтажа възникват още въпроси: Кога да се монтират – преди или след поставяне на новия под? Ако стените не са прави и се нуждаят от изправяне, то преди или след шпакловката им да се сложат вратите? Всички тези въпроси имат решения, по които специалистите в шоурума могат да Ви насочат или отговорят.

Тук ще се постараем да се погрижим за първия въпрос от тях. По него има противоречиви мнения, затова и не се тревожете – няма грешен отговор. Направете го, както на Вас Ви харесва. Ще Ви предоставим няколко предложения за избора на цвят. Няма вярно или грешно, спрете се на това, което най-много Ви допада като стил за бъдещия Ви дом.

Съчетание с первазите

При този вариант вратата се съчетава и изпъква на фона на стените и пода. Формите и шарките стават видими, получава се добре подчертан акцент със стил. Основното е изборът на подходящ цвят между пода и стените, който да контрастира спрямо тях, но водещият елемент и акцент са первазите. Те се явяват ясна граница между пода и стената.

Съчетание с пода

При това предложение, цветът на вратата се доближава с цвета на пода. Тук еднаквите цветове и сходният им материал са цел. Цветът на пода е водещ, така че е добре да е в съчетание с вратата, за да се получи перфектна хармония.

Забравете всичко!

При това предложение, трябва да забравите първите две, които са по-горе описани. Тук царицата е вратата. Акцентът е само тя и нейната обща цветова гама в цялостната картина на помещението. Търсеният ефект е тя да е различна, креативна, декорирана с допълнителни фигури или цветове, които да се свързват с дизайна на дома Ви. Това предложение е малко рисковано, но рискът си заслужава с оглед резултата. Застраховайте се с избор на бели врати, той не крие рискове и възможности за грешки в съчетанието на цветовете.

Това са нашите предложения, но ние оставаме на линия да Ви бъдем полезни, отговаряйки на всички въпроси, които Ви тревожат по отношение на избора на интериорни врати.

Back To Top
Обнови бисквитки