skip to Main Content
Моделиране на интериора с вътрешни врати

Избор на размер и метод за отваряне на интериорни врати

Когато се приготвим за подмяна на вътрешни врати, разглеждаме десетки каталози. При избора трябва да вземем в предвид не само цената, но и външния им вид. Кога трябва да вземем решение за конкретен тип и какви трябва да бъдат размерите им?

Вътрешни интериорни врати – характеристики

Такива врати се предлагат като еднокрили или двукрили врати. Предлагат се в ширина от 60, 70, 80 и 90см и стандартна височина от 197 см. От съображения за безопасност вратите в баните, тоалетните, кухните и котелните помещения трябва да се отварят навън. Останалите могат да се отворят по всякакъв начин – стига да не се сблъскат помежду си.

Крилата могат да бъдат направени от панели, чиято структура е рамка от MDF или масивно дърво, покрита от двете страни с тънка HDF дъска. Вътрешността е изпълнена с ПДЧ, картон със структура от пчелна пита или HDF оребрение. Остъкляването в такива интериорни врати се поставя в допълнителна рамка, която сковава конструкцията.

Освен това можете да изберете между фалцови или без фалцови врати. Крилото на вратата без фалц, когато е затворено, образува равнина с рамка, пантите са невидими. Моделирайте, боядисайте в цветове на стената, ще образувате еднородна повърхност с нея. Можете също така да изберете интериорна врата като вариант с декоративна или повдигната рамка.

Внимание! Важно е да решите какви врати и рамки искате да монтирате преди окончателното завършване на стените. Случва се да се използват елементи, които да маскират връзката им със стената. Регулируемите модели (по-лесно е да ги съобразите с дебелината на стената) покриват цялата дебелина на стената с первази, продавани в комплект.

Модерна плъзгаща се интериорна врата

Вътрешни плъзгащи се врати – характеристики

От години плъзгащите се интериорни врати са много модерни. Можете да ги монтирате сами. Те се закупуват като пълен комплект, който включва водач, две ролки с крепежни елементи, тапи и други необходими елементи. Крилото трябва да бъде избрано отделно. За промяна плъзгащите се врати, скрити в стената, са невидими след отваряне и не заемат място на стената, в която се движат. Така че можете да планирате мебели по него. Те могат да бъдат поръчани в същия завършек като традиционните крила на вратите, предназначени за други интериори в къщата. По-добре е монтажа да бъде извършен от специалисти, препоръчани от техния производител.

Back To Top