skip to Main Content
Моделиране на интериора с вътрешни врати

Избор на размер и метод за отваряне на интериорни врати

Когато се приготвите за подмяна на вътрешни врати разглеждате десетки каталози. При избора трябва да вземете предвид не само цената, но и външния им вид. Кога трябва да вземете решение за конкретен тип и какви трябва да бъдат размерите им?

Вътрешни интериорни врати – характеристики

Можете да избирате между врати с едно или две крила. Предлагат се в ширина от 600, 700, 800 и 900 мм и стандартна височина от 197 см. От съображения за безопасност вратите в баните, тоалетните, кухните и котелните помещения е нужно да са отваряеми навън. За останалите не сте задължени да спазвате определена посока – стига да не се сблъскат помежду си.

Крилата могат да бъдат направени от панели, чиято структура е рамка от MDF или масивно дърво, покрита от двете страни с тънка HDF дъска. Вътрешността е изпълнена с ПДЧ, структура от картон под формата на пчелна пита или HDF оребрение. Остъкляването в такива интериорни врати се поставя в допълнителна рамка, която сковава конструкцията.

Освен това можете да изберете между фалцови или безфалцови врати. Крилото на вратата без фалц, когато е затворено, образува равнина с рамката, пантите са невидими. Моделирайте и боядисайте в цветове на стената, така ще образувате еднородна повърхност с нея. Можете също така да изберете интериорна врата, като вариант с декоративна или повдигната рамка.

Внимание! Важно е да решите какви врати и рамки искате да монтирате преди окончателното завършване на стените. Случва се да се използват елементи, които да маскират връзката им със стената. Регулируемите модели (по-лесно е да ги съобразите с дебелината на стената) покриват цялата дебелина на стената с первази, продавани в комплект.

Модерна плъзгаща се интериорна врата

Вътрешни врати, които се плъзгат – характеристики

От години плъзгащите врати влизат в графата модерни и практични. Можете да ги монтирате сами. Те се закупуват под формата на комплект, който включва водач, две ролки с крепежни елементи, тапи и други необходими елементи. Крилото трябва да бъде избрано отделно. Можем да отбележим промяната при вратите с плъзгащ механизъм, когато те влизат в стената. Тогава стават невидими след отваряне и не заемат място на стената, в която се движат. Така, че можете да планирате мебели по нейното протежение. Те могат да бъдат изпълнени в същия завършек като традиционните крила на вратите, предназначени за други интериори в къщата. По-добре е монтажът да бъде извършен от специалисти, препоръчани от техния производител.

Ако търсите креативни идеи при обзавеждането си, можете да видите нашите 6 предложения за интериорни врати, които са малко по-различни от обичайните и са уникални.

Back To Top
Обнови бисквитки