skip to Main Content
Входна врата в бял и син цвят

Защо да изберем по-висок клас входна врата, а не по-изгодна?

Когато решим да закупим нова входна врата, е по-добре да заложим на сигурното, а не на изгодното. Ето и няколко примера, с които да подкрепим това твърдение. Входната врата определя границата между нашия дом и външният свят. Входните врати държат няколко трика в ръкава си, с които да бранят нашата „крепост”. На първо място е техният външен вид. По-масивно изглеждащата врата дори би могла да разколебае някои злонамерени хора и да ни спести главоболията. Ако външният вид не е достатъчен, то здравината и качеството ще са последната ни защита. Дебелината, пълнежът и заключващите им системи варират според различните модели входни врати.

Да изберем нещо по-евтино и да сме вечно притеснени или да чувстваме спокойстие и сигурност?

Дали някой няма да влезе в дома ни, докато сме навън или да изберем по-сигурен вариант и да се чувстваме по-защитени. Моделите от серия Елеганс са едни най-сигурните входни врати, които предлагаме. Дебелината на крилото е цели 9 см, а арсеналът им от защитни системи включва две заключващи системи (едната, от които е със секретен ключ, а другата с ямков, за по-голяма сигурност), всяка заключващата система е с по три активни шипа, като върху всеки патрон има и допълнителна бронировка с капачка против разбиване на патрона, снабдени са и с цели осем пасивни шипа, които при затворена врата влизат в касата. По този начин вратата е застопорена така, че дори при врати, на които пантите се виждат и могат да бъдат срязани, крилото остава захванато за касата.

От вътрешната страна имат и допълнителна заключваща система – тип резе, която позволява открехване на вратата, но не и пълно отваряне. Ако често забравяме да заключим вратата след себе си, има опцията отвън да бъде с пасивна дръжка, като по този начин вратата може да бъде отворена само с ключ. Имат и шпионка, така че можем да видим кой е от другата страна, без да се налага да отваряме. Шумо и топло изолацията им се дължи на пълнежа от минерална вата. Един от моделите има и вградена алармена система, която не се вижда при затворено положение. В случай, че злонамерен човек се опита да разбие вратата, включването ѝ би могло да го стресне и откаже.

Трябва много да внимаваме, когато избираме нова входна врата за нашия дом. Все пак искаме да осигурим безопасността на нашето семейство и да защитим личните си вещи от кражба. Най-добре е да заложим на стабилна и добре подсигурена входна врата, отколкото да се съсредоточим къде ще ни излезе най-евтино смяната на входната врата.

Back To Top