skip to Main Content
Тапетна бяла интериорна врата

Как да изберете най-подходящите интериорни врати за Вашето жилище?

Подходящите врати за Вашия дом са избор, който не е лесна задача, особено когато имате много опции, от които можете да избирате. Ето защо, споделяме няколко ключови фактора, които могат да Ви улеснят в този момент.

Стил

Като за начало помислете за стила на Вашия дом и какво точно искате. Модерен дом или предпочитате ретро обзавеждането. Стилът на Вашия дом трябва да е първото нещо, което да вземете под внимание при избора на врати. Ако преустройвате дома си, тогава трябва да си представите какъв дух искате да носи той. След като вече се спрете на стил, който Ви приляга на Вас и жилището Ви, автоматично ще стесните възможностите за врати. Класически, модерен, минималистичен, а защо не стил Рококо при интериорните врати?

В какъв цвят да е вратата?

Предпочитано от хората е, вратата им да се комбинира с подовата настилка, като търсят подобен или еднакъв цвят. Други залагат на контрастта и избират тъмен цвят врати на светъл цвят стени или обратното. Това решение е смело и комбинацията седи ефектно. Тук изборът е изцяло Ваш!

Какво приложение и за къде са Ви нужни врати?

Когато избирате жилищни врати, помислете какво приложение ще имат. Например за спалнята, за предпочитане е вратите да са с тихо натискане на дръжките. Шумът при отварянето и затварянето на вратата зависи и от обкова, за предпочитане е бравата да е с ПВЦ език. ПВЦ езика омекотява самото затваряне, няма го сблъсъка на металния език с насрещника на вратата. Веднага ще усетите разликата, ако досега сте използвали врата с метален език. Огромна роля играе и уплътнението на вратата.
Ако търсите и допълнителната шумоизолация, особено важна е конструкция на крилото. Колкото е по-плътно, то толкова по-изолира, но масивната врата е тежка и скъпа. Един от основните проблеми при масивните врати е, че подлагат на голямо напрежение пантите, което води до увисване на крилото. Затова има иновативно решение. Това са тези интериорни врати, имащи изолационен пълнеж – пчелна пита. Ако държите на тази характеристика, гарантираща стая, която да е добре изолирана от шума на другите помещения, попитайте за врати с изолационен пълнеж пчелна пита.

Начин на отваряне на вратите

Особено важно при избора на интериорните врати е посоката на отваряне. Това е лесна задача, всеки може да направи избора си как да му се отваря вратата, но ако стаите при Вас не са толкова големи, като препоръка ще Ви дадем да обърнете внимание на тип – плъзгащи врати. Те ще осигурят доста място в стаята, защото при плъзгащите врати го няма радиуса на отваряне, като при обикновената врата на панти. Този избор е добър, ако и отворите за вратите Ви са малки, защото няма да губите широчина и височина от отвора, ако се инсталира без каса.

Врати със стъклен елемент

Интериорна стъклена врата със сиви цветя

Ако антрето Ви е прекалено мрачно, вариант е да изберете интериорни врати с елемент стъкло или напълно стъклени врати, които да хвърлят естествена светлина в мрачния коридор. Друг плюс на стъклените врати е, че са ултра модерни и луксозни и се използват навсякъде в архитектурата и дизайна.

Накрая, бихме обобщили, че интериорните врати са избирани, заради естетиката или въз основа на цената, но всички се питат – kак да се съчетаят двете неща. Kъде да намерят хубави и стилни, здрави и функционални врати на достъпни цени? Заповядайте при нас и ще откриете най-подходящите врати за Вашето жилище, на изгодни цени и ще получите безплатна консултация от опитен продавач консултант.

Back To Top
Обнови бисквитки