Заяви БЕЗПЛАТЕН оглед
11

Как да поддържаме интериорните врати у дома?

Ако скоро сте подменили интериорните врати в своя дом или ви предстои тази стъпка, тук ще намерите полезни съвети относно тяхната поддръжка, за да се запази красивият им външен вид и функционалност за възможно най-дълго време.

Една от най-важните манипулации, която трябва да правите е да смазвате патрона редовно. Напълно достатъчно е да го правите веднъж месечно. Процедурата не отнема време и гарантира запазването на функциите на патрона за по-дълго време. В специализираните магазини можете да откриете много варианти на спрейове за смазване, които предпазват от ръжда, корозия и клеясване по заключването. Желателно е предварително да почистите мястото от прашинки. В противен случай ще се получи натрупване на прахта с препарата, което би довело до обратен ефект!

Пантите на вашите интериорни врати също се нуждаят от поддръжка и грижа! Смазвайте ги също веднъж месечно с подходящ препарат, за да предотвратите неприятното скърцане и да запазите правилното им функциониране за възможно най-дълъг период! И тук важи правилото преди да пристъпите към процедурата да почистите от прашинки мястото.

Редовното почистване на вътрешните вратите също ще спомогне за поддържане на красивата им визия! Важно е да използвате подходящите препарати, за да не надраскате и повредите повърхността им! Не е желателно използването на силни химични препарати или такива с абразивни частици, защото те биха повлияли на устойчивостта на покритието им! Един от методите за почистване, който никога няма ви подведе е използването на чиста мека кърта напоена с вода! Да, вода! Тя не съдържа химикали и абразиви, и с нея може да почистите перфектно повърхността на вратите от прашинки!

Не забравяйте и дръжките на вратите! Те са в постоянен допир с ръцете, по които често има микроби. Използвайте и антибактериален препарат за да дезинфекцирате дръжките и да премахнете микробите. Желателно е да ги почиствате всеки ден!