skip to Main Content
Модерна Спалня

Как да поддържаме интериорните врати у дома?

Смятате ли скоро да подмените интериорните врати в своя дом? Може би, сте от домакинствата, които сте предприели и извършили вече това? Във всеки от случите, най-вероятно искате да научите повече, как постигнете удължаване и запазване на красивия им външен вид и функционалност.

Смазване на обкова

Една от най-важните манипулации, която трябва да правите е да смазвате патрона редовно. Напълно достатъчно е да го правите веднъж месечно. Процедурата не отнема никакво време и усилия, а гарантира запазването на функциите на патрона за по-голям период на използване. В специализираните магазини можете да откриете много варианти на спрейове за смазване, които предпазват от ръжда, корозия и клеясване по заключването. Желателно е предварително да почистите мястото от прашинки. Ако не се съобразите с това, ще се получи натрупване на прахта с препарата, което би довело до нежелан обратен резултат.

Не забравяйте и дръжките на вратите! Те са в постоянен допир с ръцете, по които често има микроби. Използвайте и антибактериален препарат, за да дезинфекцирате дръжките и да премахнете микробите. Желателно е да ги почиствате всеки ден!

Пантите на Вашите интериорни врати  не бива да се пропускат при поддръжката. Погрижете се за тях, с подходящ препарат, за да предотвратите неприятното скърцане и да запазите правилното им функциониране за възможно най-дълъг период! Не забравяйте, преди да предприемете действия по процедурата, да почистите хубаво от прашинки мястото! Правете го веднъж на 30 дни!

Почистване на крилата на вратите

Редовното почистване на вътрешните вратите също ще спомогне за поддържане на красивата им визия! Важно е да използвате подходящите препарати, за да не надраскате и повредите повърхността им! Не е желателно използването на силни химични препарати или такива с абразивни частици, защото те биха повлияли на устойчивостта на покритието им! Един от методите за почистване, от който винаги ще сте доволни, е използването на чиста мека кърта напоена с вода! Да, вода! Тя не съдържа химикали и абразиви и с нея може да почистите перфектно повърхността на вратите от прашинки!

Не бива да се плашите, ако имате някакъв проблем с вратите си! В повечето случаи е необходимо, просто да ги смажете и почистите, но научете какво да правите при блокиране на ключалката!

Back To Top
Обнови бисквитки