skip to Main Content
Избор на интериорни врати

Интериорни врати и техният избор

На пазара има много стилове и видове вътрешни врати, така че не забравяйте да вложите някаква мисъл в тях, купувайки ги, когато изграждате нов дом или ремонтирате вече съществуващият. Вашите нови врати, определено ще подчертаят стила на дома Ви. Затова решихме да съставим едно просто ръководство от 5 стъпки, за да Ви улесним в процеса на избиране на вратите за жилището Ви.

1. Определете стил на вратата

Нужно е да прецените достатъчно реално големината на стаята. Имайки стая с малка площ, не се съсредоточвайте върху богато украсена врата, има опасност мястото, след ремонта да изглежда още по-мъничко, получава се така наречената зрителна измама. Нашите най-важни определящи фактори при избора на стил са:

  • За каква стая е вратата?
  • В какъв стил е интериорът на дома?
  • С каква височина са таваните?
  • Какъв е материалът и цветът на пода?

2. Посоката на отваряне е решаваща за удобството

По време на ремонта се изчисляват абсолютно всички детайли, включително въпросът как ще бъдат монтирани интериорните врати и в коя посока ще се отварят. Изборът на опцията за отваряне изцяло зависи само от предпочитанията и желанията Ви. Помислете за вариант на отваряне към стаята и какво ще изгубите или спестите тогава. Или ще бъде по-удачно да се отваря към коридора, за да успеете да си усвоите откриващото се пространство в стаята. Обмислете как бихте искали да влизате в тази стая и каква ще е удобната посока на движение (отваряне).

3. Изберете най-качествените материали

Можете да видите и вратите от масивно дърво, НDF, стъклени врати, както и кухи основни врати. Плътността на материала при вратите е много важен. Врати от дърво, с висока плътност в крилото – това представляват вратите произведени от HDF платна. Повърхността на вратата преминава през специален механичен процес, който води до различни дизайни: гладък или фрезован. Подходящ за интериорно използване, хол и спалня.

4. Изберете перфектния цвят

Как да установите правилно, какъв да е цветът на интериорните врати за дома? Те са един от основните елементи на модерния и уютен дом. Не забравяйте, че е хубаво цветът на вратите да се комбинира също така и с пода и стените. Когато говорим за комбинация, разбира се, не желаем да твърдим, че всичко трябва да бъде в един и същи цвят, но се отнасяме отговорно до избора на хармонична цветова палитра, където различните нюанси могат да се интегрират и съвпадат и да дадат визия, според Вашите нужди или вкусове.

5. Монтаж

И накрая, но не на последно място, след като сте завършили успешно довършителните работи, отговарящи на Вашия стил, време е за монтажа! Можете да имате най-добре изглеждащата врата, но ако не е монтирана подобаващо, бързо ще забравите за цялостния облик на къщата и дори може да установите нерантабилност в дългосрочен план. Потърсете добри и надеждни монтажници!

Това са нашите съвети за избор на перфектната Ви врата. С всичко описано тук, мислим, че поне малко ще сме Ви насочили, към създаването на красиво пространство във Вашия дом.

Back To Top
Обнови бисквитки