Заяви БЕЗПЛАТЕН оглед
Избор на интериорни врати

Интериорни врати и техният избор

На пазара има много стилове и видове интериорни врати, така че не забравяйте да вложите някаква мисъл във вратите, които купувате, когато изграждате нов дом или ремонтирате вече съществуващия. Вашите интериорни врати наистина ще определят стила на дома Ви. Затова решихме да съставим едно просто ръководство за 5 стъпки, за да Ви улесним в процеса на избиране на интериорни врати.

1. Изберете стил на вратата

Не забравяйте да обърнете голямо внимание на големината на стаята. Ако е за малка стая изберете по-богато украсена врата, има опасност пространството да изглежда още по-малко, получава се така наречената зрителна измама. Нашите най-важни определящи фактори при избора на стил са:

  • За каква стая е вратата?
  • В какъв стил е интериорът на дома?
  • Колко са високи таваните?
  • От какъв материал и цвят е подовата настилка?

2. Изберете посоката, в която желаете да се отваря вратата

По време на ремонта се изчисляват абсолютно всички детайли, включително въпросът как ще бъдат монтирани интериорните врати и в коя посока ще се отварят. Изборът на опцията за отваряне изцяло зависи само от предпочитанията и желанията Ви. Искате да се отваря навътре към стаята или ще бъде по-удачно да се отваря към коридора, за да успеете да се спести място в стаята. Обмислете как бихте искали да влизате в тази стая и коя посока би била най-удобна.

3. Изберете най-качествените материали

Можете да избирате от врати от масивно дърво, НDF, стъклени врати или кухи основни врати.

Врати от дърво с висока плътност на уплътняване – това представляват вратите изработени от HDF плоскости. Повърхността на вратата преминава по съвременния технологичен процес, което води до различни дизайни: гладък, жлеб, дървен или формовъчен. Подходящ за интериорно използване, хол и спалня.

4. Изберете перфектния цвят

Как да определим цвета на интериорните врати за дома? Вратите са един от основните елементи на модерния и уютен дом. Не забравяйте, че е хубаво цветът на вратите да се комбинира също така и с пода и стените. Когато говорим за комбинация, разбира се, нямаме в предвид, че всичко трябва да бъде в един и същи цвят, но се отнасяме до избора на хармонична цветова палитра, където различните нюанси могат да се интегрират и съвпадат и да дадат живот според Вашите нужди или вкусове.

5. Монтаж

И накрая, но не на последно място, след като сте избрали всичките си довършителни работи, отговарящи на Вашия стил, време е за монтажа! Можете да имате най-добре изглеждащата врата, но ако не е монтирана подобаващо, тя бързо ще отвлече вниманието от цялостния облик на къщата и дори може да Ви струва пари в дългосрочен план. Потърсете добри и надеждни монтажници.

Това са нашите съвети за избор на перфектната Ви врата. С всичко описано се надяваме, че сме успели да Ви насочим към създаването на красиво пространство във Вашия дом.