skip to Main Content
Интериорна врата - модерен дом

Интериорната врата – защо е толкова трудно да изберем

Вратата е средство за преминаване от едно помещение в друго. Тя е символ на здравина, устойчивост, страхопочитание. Вратата е предмет, чието съществуване датира от Древен Египет и което продължава до днес. Тя е средство срещу нежелани гости и нахлуване в личното ни пространство. Поради огромното си и определящо значение в нашия живот, изборът на врата е изключително сложен и значим. От него зависи как ще изглежда нашето жилище и цялостният интериор. Може да изберете първо цвета на Вашите врати.

Принципи и насоки при избора на интериорни врати

Според големината на апартамента Ви може да се спрете на светъл или тъмен цвят. За по-малки и тесни помещения, експертите съветват по-светли нюанси, а ако търсите по-изискана визия може да изберете тъмни класически цветове. Следващата стъпка е да имате концепция за моделите, големината на остъкленията, дали да са плътни, фрезовани или комбинация от всичко.

Помислете за мокрите помещения, за тях е важно да знаем, че ако достига вода, трябва материалът, от който е изработена вратата да не се компрометира. С цел да обхванат по-широк кръг от клиенти, производителите започнаха да предлагат врати за баня, устойчиви на вода и влага, които отвън изглеждат като интериорна врата. Така клиентът може да обзаведе своя интериор цялостно, а мокрите помещения да са защитени. Разбира се, освен визията, вратата трябва да е изработена от качествени материали. Тези материали също трябва да издържат на сила, натиск и дългогодишна амортизация. Върху основния материал, различните производители поставят покрития, осигуряващи допълнителна защита. В повечето случаи се използват ПВЦ фолио, ламинатно покритие или близки до естествения фурнир покрития.

За да осигурява добра звукоизолация интериорната врата трябва да има пълнеж в крилото. Повечето производители ползват пълнеж тип пчелна пита или ПДЧ. За крайната визия и завършек на вратата са важни също обковът и первазите.

След всичко казано дотук, може да добавим и качественият монтаж като основен фактор за правилното и дългогодишно безпроблемно функциониране на вратите. Освен това изберете правилно кога да монтирате интерирните врати. Избирайте отговорно и рационално всичко свързано с вратите, като търсите най-добрия вариант между цена и качество.

Back To Top
Обнови бисквитки