skip to Main Content
Различни видове входни врати

Често срещани проблеми при входните врати

Входната Ви врата като всяко друго нещо в дома Ви (офиса Ви) има нужда от обслужване и поддръжка, за да функционира правилно. Сега ще Ви предложим списък с няколко често срещани проблеми и начинът, по който да ги коригирате.

Проблем с обкова – скърцане

Първо ще споменем какво имаме предвид под „обков” – това са всички движещи части на Вашата врата: дръжки, брави, патрони, панти. За да нямате проблем с функционирането им, е препоръчително те да се смазват един път месечно. Това може да се прави с течна грес за дръжките, бравите и пантите и с графитена смазка за патрона. Друга особеност е, че от честата употреба може да се получи разхлабване на крепежните елементи. Необходимо е притягането им без използването на сила – единствено с кръстата отвертка и шестограмни ключове.

Нарушаване на покритието на вратата

Студът, влагата, слънцето и като цяло атмосферните влияния могат да развалят външният вид на входната Ви врата. Затова в момента на пазара се предлагат врати за къщи, офиси и магазини. Всички те издържат на тези влияния. Моделите са изградени предимно от праховобоядисан метал, който е с UV защита и няма да си загуби свойствата, ако бъде изложен директно на влиянията на времето.

Примамливи входни врати

Не се затваря добре

Ако имате такъв проблем това може да е вследствие на две неща. Първо това, може да се появи като проблем, ако крилото провисне вследствие на това, че не сте пристягали редовно пантите. Друго, заради което може да има проблем със затварянето на вратата е, ако е изкривена лайсната при изгражданета на праг. Това изкривяване може да се получи или при настъпването ѝ преди изграждането на праг, или ако прагът не е изграден добре и натиска лайсната навътре.

Не уплътнява добре, има слаб повей откъм вратата

Това може да се получи, ако гуменото уплътнение се е разместило. Тези уплътнения умишлено не се залепват, а имат едни улейчета, в които влизат, за да може при нужда след време да се подменят с нови. Възможно е разместване, затова единственото, което трябва да направите е да ги издърпате внимателно на местата им.

При забелязване на проблем от гореспоменатите с входната Ви врата, първо приложете някои от решенията, които Ви предложихме, за да си спестите излишни разходи. Ако и тогава не изчезне проблемът, се обърнете към специалист. Ето, защо не бива да отлагате покупка на нова врата!

Back To Top
Обнови бисквитки