skip to Main Content
Павирана улица с цветни врати

Блиндираните врати като израз на етнос и народопсихология

За всеки дом от ключова роля са вътрешните врати. А за един народ входните врати са доказан и безспорен стандарт, като физически и душевен статус на гражданите, на техния манталитет и мироглед. Всеки ден ние отваряме и затваряме безброй врати, често дори не обръщаме внимание колко основна роля играят те за нас.

Прдпочитанията на различните народи за входните врати

Всяка страна има своя народопсихология, традиции и виждания, а от там и своите предпочитани блиндирани входни врати. Ако се разходите по улиците на Италия ще видите, че италианците обичат простотата. Улиците са тесни, китни, липсват големите рекламни билбордове. За сметка на това обаче ще видите голямата любов на италианците към цветята, стъклото и майсторлъка на всичко, което може да се създаде от ръката на твореца. Много съвременна култура с привкус на минало, скулптури и картини – това е Италия. Вратите там са със семпли, но красиви фрезовки, цветни, приканващи да бъдат отворени. Италианците предпочитат дървесните мотиви. Относно вратите масово се усеща здравина, но и елегантност. Идеално биха паснали на италианската култура нашите блиндирани врати от серия Уют.

Сега ще се отправим към нашата близка съседка Турция. Там нещата стоят по друг начин. Турците са пълна противоположност на италианците. Там преобладават цветовете, богатият принт, фриз и орнаментен обков. Тук ще видите балканският синдром – колкото повече, толкова повече. Това е Турция – смесица от аромати, подправки и цветове. Блиндираните врати, които идеално пасват на тази цветна страна са от нашата серия Т. Произведени в Турция по вкуса на този народ, разбира се с чукче, типично за тяхната народопсихология, с посока на отваряне стандартно навътре.

След Турция ще отидем в Русия. Тук отново има силно изразено народно-духовна индивидуалност. Ще я усетите навсякъде. Руснаците наистина обичат страната си. Като силни националисти те подкрепят изцяло всичко създадено в Русия. Един от символите на Русия е Червеният площад. Богата архитектура, много красота във форми и цветове. Русия винаги е крачка напред, но и винаги взема шепа минало в джоба си. Външните врати там са смесица от орнаменти – стъкло, дърво. Модерното и традиционното винаги вървят ръка за ръка. Страхотно биха се вписали всички модели от серия Комфорт.

Богатството на света идва от неговите различия. Всеки, който пътува и опознава различни етноси ще види, че колкото и различни да сме, сме и толкова еднакви. Когато говорим за врати и то входни, всички търсим сигурност и красота. Ние в Хипер Врати имаме модели подходящи за всеки прекрачил прага. Заповядайте да споделите това, което очаквате, а ние ще Ви помогнем да надминете мечтите си! Ако Ви е харесала споделената информация, вижте кои са най-емблематичните врати в света.

Back To Top
Обнови бисквитки