skip to Main Content
Входна врата със стъкло

5 фатални грешки при избора на врата

Закупуване на врата заради ниската цени

Когато избирате врата, която е много по-евтина от аналозите, попитайте консултанта в детайли за нейните конструктивни характеристики. Ниската цена на вратата означава, че в нейното  производство са използвани по-тънки стомани или по-евтини компоненти: конструкция, панели, брави. Тя може също така да показва липсата на определени компоненти, например бронировка на ключалката.

Закупуване на врата от неизвестен шоурум

Можете ли да сте сигурни в качеството на вратата, която сте закупили в безименен търговски център?

Бъдете изключително внимателни, дори ако продавачът се позовава на наличието на сертификат. Това може да е измислица, а не гаранция за свойствата на придобитата врата. Например, официалният сертификат не може да потвърди качествата и свойствата, за които сте платили.

Купете врати в официални магазини, където с подробни съвети ще получите гаранционен и следгаранционен сервиз, а не просто показан сертификат за качество.

Самостоятелно монтиране на вратата

По-добре е да възложите инсталацията на специалисти, работещи към специализирани шоуруми на врати, където извършвате покупката.

Първо, монтажниците имат богат опит и висока квалификация. Второ, получавате гаранция за монтажа на вратата.

При самостоятелно монтиране на вратата или прибягване до помощта на непроверени „майстори”, рискувате вратата да ви бъде монтирана накриво и поради тази причина да не може да се уплътни при затворено положение, което ще доведе до духане през вратата.

Екипите за монтаж разполагат с всички необходими умения и инструменти за правилно поставяне на вратата и регулиране на механизма за отваряне и затваряне.

Икономия откъм основни компоненти

По правило списъкът включва брави, пълнеж и облицовка на вратите. Опасно решение! Ако не искате домът ви да е лесна плячка за крадци, забравете за спестяването от ключалки. Най-важният критерий при избора на ключалка за входна врата е неговият клас на съпротивление на пукнатини. За да се гарантира максимална защита у дома, по-добре е да се изберат брави 2-4 клас на сигурност.

Да се откажете от самата смяна

Решавате да се откажете от удоволствието да поставите нова врата заради нежеланието да се извършват шумни и прашни монтажни работи?

А не е ли по-лесно да се информираме дали няма подходяща врата с размери точно като за нашия отвор и да не се налага да се кърти. Има и още един плюс – професионалното и бързо поставяне на вратата не отнема толкова време и нерви колкото реално мислим.

Ако вашето решение накланя към закупуване на нова външна врата, то може би първо би било хубаво да разгледаме моделите, които се предлагат на пазара и да придобием представа какво точно би ни допаднало.

Back To Top