skip to Main Content
Входна врата със стъкло

5 фатални грешки при избора на врата

Закупуване на врата заради ниската цена

Когато избирате врата, която е много по-евтина от аналозите ѝ, попитайте консултанта в детайли за нейните конструктивни характеристики. Ниската цена на вратата означава, че в производство ѝ са използвани по-тънки стомани или по-евтини компоненти, включващи конструкция, панели, брава. Тя може също така да показва липсата на определени компоненти, например, бронировка на ключалката.

Закупуване на врата от неизвестен шоурум

Можете ли да сте сигурни в качеството на вратата, която сте закупили от безименен търговски център?

Бъдете изключително внимателни, дори ако продавачът се позовава на наличието на сертификат. Това може да е измислица, а не гаранция за свойствата на придобитата врата. Например, официалният сертификат не може да потвърди качествата и характеристиките, за които сте платили.

Купете врати от официални магазини, където с подробни съвети ще получите гаранционен и следгаранционен сервиз, а не просто показан сертификат за качество!

Самостоятелно монтиране на вратата

По-добре е да възложите инсталацията на специалисти, работещи към специализирани шоуруми за врати, най-добре там където извършвате покупката.

Първо, монтажниците имат богат опит и висока квалификация. Второ, получавате гаранция за монтажа на вратата.

При самостоятелно монтиране на вратата или прибягване до помощта на непроверени „майстори”, рискувате вратата да Ви бъде монтирана накриво и поради тази причина да не може да се уплътни при затворено положение, което ще доведе до духане през вратата.

Екипите за монтаж разполагат с всички необходими умения и инструменти за правилно поставяне на вратата и регулиране на механизма за отваряне и затваряне.

Икономия откъм основни компоненти

По правило списъкът включва брави, пълнеж и облицовка на вратите. Опасно решение! Ако не искате домът Ви да е лесна плячка за крадци, забравете за спестяването от ключалки. Най-важният критерий при избора на ключалка за входна врата е неговият клас на съпротивление на пукнатини. За да се гарантира максимална защита у дома, по-добре е да се изберат брави 2-4 клас на сигурност. По-висок клас входна врата или по-изгодна? – често се случва хората да се изправят пред тази дилема, но по-добре се запознайте с всички детайли, влизащи в комплекта преди покупката.

Да се откажете от самата смяна

Решавате да се откажете от удоволствието да поставите нова врата, заради нежеланието да се извършват шумни и прашни монтажни работи?

А не е ли по-лесно да се информирате, дали няма подходяща врата с размери точно като за Вашия отвор и да не се налага да се кърти. Има и още един плюс – професионалното и бързо поставяне на вратата не отнема толкова време и нерви, колкото реално мислите.

Ако Вашето решение клони към закупуване на нова външна врата, то може би първо би било хубаво да разгледате моделите, които се предлагат на пазара и да придобиеете представа какво точно би Ви допаднало.

Back To Top
Обнови бисквитки