skip to Main Content
Направи си сам

Творчески идеи за употреба на стари врати

За повечето от нас вратата е просто порта, създадена да ни предпази от стихиите и да ни позволи да бъдем затворени от всичко опасно и недоброжелателно. Вратите ни са верни спътници през всичко; те са виждали възходите и паденията и носят тежестта на гнева, когато са ритани и удряни. Вратите имат продължителност на живота и често трябва да бъдат подменяни, но само защото те не са в състояние да вършат своята първоначална работа, това не означава, че не могат да намерят друга ниша другаде – в края на краищата, който не обича DIY проектите? Какво по-хубаво от това да вземете нещо, което е към края на живота си и да му дадете нов живот, като се превърне в нещо, което е не само чудесно за гледане, но и полезно?

Ъглов рафт на вратата

Рафт от врата
Ъглов рафт, направен от селска врата

Това изобретение е чудесно за дневни и би било чудесно за вази, орнаменти или награди, които с гордост да показвате. Също така би било чудесно да ползвате рафта за съхраняване на книги или в кухнята за съхраняване на тенджери, тигани или подправки.

Използването на по-стара врата може да даде на всяка стая някакъв характер с рустикален, периодичен вид.

Холна маса от врата

Маса от врата
Масичка за кафе, направена от вградена врата

Превръщането на старата Ви врата в масичка за кафе може да бъде малък проект или нещо по-екстравагантно – изборът е изцяло Ваш. Може да пожелаете да запечатате и боядисате вратата, да я прикрепите към стабилен дървен блок или да я оставите както си е. Други може да искат да направят крачка напред и да създадат нещо с малко повече индивидуалност. Шлифоването на старите Ви вътрешни врати ще им придаде нов облик. А с множеството налични бои и петна, Вие със сигурност ще можете да намерите завършека, който желаете.

Огледални врати

Огледало от врата
Стара врата с огледало, монтирано по средата

Един от най-лесните и красиви начини за преобразуване на стари вътрешни врати и всъщност цяла стая е да монтирате огледала. Огледалните повърхности внасят светлина в дадена стая и създават илюзия за пространство и простор. Няма наистина твърди и бързи правила за това къде могат да отидат тези врати. Независимо дали го използвате като врата към гардероб или към друга стая, огледалата ще преобразят изцяло цялото пространство към по-добро.

Back To Top