skip to Main Content
Направи си сам

Творчески идеи за употреба на стари врати

За повечето от нас вратата е просто порта, създадена да ни предпази от стихиите и да ни позволи да бъдем затворени от всичко опасно и недоброжелателно. Вратите ни са верни спътници през всичко, което сме преминали. Те са виждали възходите и паденията и носят тежестта на гнева, когато са ритани и удряни. Вратите имат продължителност на живот и често трябва да бъдат подменяни, но само защото те не са в състояние да вършат своята първоначална работа, това не означава, че не могат да бъдат полезни другаде – в края на краищата, който не обича креативните проекти? Какво по-хубаво от това да вземете нещо, което е към края на живота си и да му дадете нов живот, като се превърне в нещо, което е не само чудесно за гледане, но и полезно!

Ъглов рафт на вратата

Рафт от врата
Ъглов рафт, направен от селска врата

Това изобретение е чудесно за дневни и би било практично за поставяне на вази, орнаменти или награди, които с гордост да показвате. Също така би било чудесно да ползвате рафта за съхраняване на книги или в кухнята за съхраняване на тенджери, тигани или подправки.Използването на по-стара врата може да даде на всяка стая някакъв характер в рустикален, или винтидж стил.

Холна маса от врата

Маса от врата
Масичка за кафе, направена от вградена врата

Превръщането на старата Ви врата в масичка за кафе може да бъде малък проект или нещо по-екстравагантно – изборът е изцяло Ваш. Може да пожелаете да запечатате и боядисате вратата, да я прикрепите към стабилен дървен блок или да я оставите както си е. Други може да искат да направят крачка напред и да създадат нещо с малко повече индивидуалност. Шлифоването на старите Ви вътрешни врати ще им придаде нов облик. А с множеството налични бои и техники по състаряване на повърхностите или пък лакиране, Вие със сигурност ще можете да намерите завършека, който желаете.

Огледални врати

Огледало от врата
Стара врата с огледало, монтирано по средата

Един от най-лесните и красиви начини за преобразуване на стари вътрешни врати и всъщност цяла стая е да монтирате огледала. Огледалните повърхности внасят светлина в дадена стая и създават илюзия за пространство и простор. Няма наистина твърди правила за това къде могат да се приложат тези врати. Независимо, дали ги използвате като врати към гардероб или към друга стая, огледалата ще преобразят изцяло цялото пространство към по-добро.

Щом четете тази статия, явно сте творчески личности, готови за още 6 идеи за интериорни врати с нестандартно излъчване, открийте ги при нас!

Back To Top
Обнови бисквитки