skip to Main Content
Интериорна HDF врата

Предимствата на вратите от HDF

Плоскости от HDF

Напоследък най-предпочитани са врати изработени от HDF, като зад абревиатурата стоят здрави плоскости с висока плътност. Материал от естествени дървесни частици горещо и сухо пресовани под налягане и висока температура, обработени с лакове и смоли. Този вид плоскости се доближават доста до МДФ аналогичните, но са по-здрави и устойчиви и не само това, влагоустойчиви са, което несъмнено е предимство предвид приложенията им.

Не на последно място, като предимство е ниската цена, именно затова са и толкова широко разпространени. Към тях масово са се насочили и производителите на врати и в момента на пазара лесно могат да бъдат открити.

Заради качествата си, тези врати са най-широко разпространени. Предпочитани са освен за домашна употреба, но и за предприятия, офис сгради и други.

HDF материалът е лесен за обработка и това позволява различни варианти на изпълнение при вратите, като фрезовки и форми, което позволява красиви и модерни дизайни. За разлика от естествения материал, тези врати са с по-малък шанс за деформации и изкривяване.

Материалът, поставен върху плоскостите е важен

Важно е обаче и какъв материал ще бъде поставен върху плоскостите! По шоурумите ще срещнете покрития от PVC фолио, ламинатни или естествени фурнири. От тях до голяма степен зависи издръжливостта и устойчивостта на вратата. Обърнете внимание, дали покритието е добре поставено и обкантено, то трябва да бъде гладко прилепнало и да няма ръбове.

Както казахме, тези врати са влагоустойчиви, което си е голямо предимство, не се поддават на атмосферни условия, като това ги прави подходящи дори за приложение в мокри помещения и баня, като разбира се, не трябва да имат директен контакт с вода, която да ги облива. Каква врата да изберете за баня? – преди години това беше труден за решаване въпрос, но не и днес!

Освен всичко изброено дотук, тези плоскости са и екологични, биоразградими и не биха замърсили природата, зависи, разбира се, от покритието. Ако закупувате такъв вид врати, трябва да знаете, че всеки производител трябва да разполага със сертификат, гарантиращ, че продуктът отговаря на стандартите за качество и надеждност.

Материалът на изработка на изделията винаги е бил от основно и водещо значение. Винаги се интересувайте кой материал е най-добър за вида стока, която търсите и се насочете към него.

Back To Top
Обнови бисквитки