skip to Main Content
Интериорна врата от Врати Хипер

Как интериорната врата да съвпадне с вътрешната обстановка на дома?

Схема на врата

Ако сте на етап подмяна на старите интериорни врати, то Вие сте на финалната права на Вашия ремонт. Както знаете препоръчително е да поставите интериорните врати последни, от гледна точка на това да не бъдат повредени при ремонта. Изправяме се пред трудната задача да изберем най-подходящата интериорна врата, спрямо вътрешното пространство, което имате в помещенията си, също така трябва да ги съчетаем с интериора Ви и не на последно място трябва да ги съобразим с това, дали в стаята има светлина или не.

За съчетаването с интериора няма да имате голям проблем, тъй като на пазара има богата гама цветове и форми върху вратите. По-трудната задача идва от да съумеем да съобразим пространството, което е останало за самите врати и от това да определим кои тип врата ще е най-подходяща, за да има максимално светлина в помещенията без такава.

На какво трябва да обърнем внимание при избора на вътрешни врати?

В комбинация с лайсната на пода:

Трябва да имате предвид:

  • височината;Напасване на входна врата с цвета на пода
  • завършекът;
  • стилът на лайсните.

Напасване към цвета на пода:

В съчетание с цвета и шарката на пода Ви:

Подът е един от водещите елементи при избор на цвят и шарка на интериорната Ви врата. Добре е тя да бъде подбрана или със същият свят като пода или да контрастира върху него, за да се получи добре.

Освен тези критерия може да се ръководите и от това какви са дръжките на интериорната врата или детайлите по нея, да ги съчетаете с интериора си. Също така да изберете врата подходяща на стила мебели, ако имате поставени вече такива в помещението. Важно също е да се съобрази колко ще е остъклената част на вратата, в зависимост в стаята каква е светлината, ако има повече светлина от прозорец може да се сложи врата с по-малко остъклена част, но в случайте , в които имаме големи стаи и нямаме достатъчно естествена светлина е добре да заложим на врати с повече остъкление или дори изцяло стъклени врати.

Следвайки тези препоръки си гарантирате един добре направен избор съчетан прецизно с интериора Ви.

Ако искате да прочетете още информация по темата можете да посетите предишния ни блог пост: Как да поддържаме блиндирана входна врата у дома?

Back To Top
Обнови бисквитки