skip to Main Content
Входна врата от Врати Хипер

Как да поддържаме блиндирана входна врата у дома?

Както всеки елемент от интериора, така и входната блиндирана врата има нужда от поддръжка и почистване. Всяка домакиня си задава въпросa:

С какви препарати да почистим входната блиндирана врата?

Първото нещо, с което се сблъскваме в един дом това е входната врата. Всяка добре изглеждаща такава говори много за домакините и ползвателите ѝ. Постоянната поддръжка е задължителна, освен заради хигиената и за добрата визия на Вашите къща или апартамент. Да не забравяме, че лицето на дома е входната врата! Следователно като една от най-активно ползващи се врати замърсяването и амортизацията е неизбежна. Ако желаем вратата ни да изглежда, както в първия ден от закупуването ѝ със същия блясък и красота и да функционира нормално, то и ние самите трябва да положим съответните грижи.

Ето и няколко полезни съвета за поддръжка на входна врата:

  1. Първо и основно правило е честото забърсване на дръжките, с препарати без алкохол, за да не могат да повредят повърхностите.
  2. Вратата може да се третира с влажна микрофибърна кърпа, с нея може да се почисти внимателно всяка една част от вратата, след което да се подсуши.
  3. Своевременната поддръжка на пантите е много важна. Смазвайте ги с подходящо масло. В следствие на експлоатация пантите на вратите могат да изсъхнат и в следствие на триене ще започнат да скърцат. Ето защо, поддържането им не е маловажно. Извършва се няколко пъти в годината, като гарантира дълга употреба на външната блиндирана врата.
  4. Заключващият механизъм има нужда от редовна поддръжка. С времето може да се появи ръжда по ключалките, затова е необходимо периодично да се проверява тяхното състояние. Регулярното смазване ще предпази ключалката и ще избегнете трудности със заключването и отключването.
  5. Уплътненията при блиндираните врати са от голяма значение, те значително намаляват шума и е добре при забърсване на врата да се следи за тяхната цялост. Използвайте влажна кърпа и подсушавайте добре.

Постоянната поддръжка на входна блиндирана врата предотвратява бъдещи проблеми. Грижете се за нея, за да краси и защитава за по-дълго време дома Ви!

Още за входните врати можете да прочетете в предишната ни блог статия: Защо е добре да изберете по широка входна врата?

Back To Top
Обнови бисквитки