Заяви БЕЗПЛАТЕН оглед
11

Съвети как да изберем перфектната интериорна врата

Повечето от нас никога не са се замисляли колко трудна задача може да бъде намирането на перфектната интериорна врата. Преди да направим своя финален избор е добре да  се запознаем с огромния  асортимент от такива, които се предлагат на пазара. Материалите, от които са изработени, разбира се, също са определящ фактор, за да се сдобием с точната врата, която ще допълни и ще предаде завършен вид на жилището ни.

С определяне на това какви да бъдат нашите интериорни врати – дали плъзгаща, изцяло стъклена, остъклена в различни форми или плътна, ще се стесни кръга на търсенето. За малки помещения, за да се спести място, добро решение биха били плъзгащите или сгъваеми врати. Стъклените врати създават чувство за простор, като те пропускат най-много светлина, подходящи са например като преход от хола към коридора. Плътните врати са идеален вариант да се създаде усещане за уединение и спокойствие.

11

Не на последно място, като фактор за избора ни, е и цвета. Интериорната врата трябва да бъде в съчетание както с пода, така  и с цвета на стените. Тя трябва да е в тон,  подобен на стените, също така и да е в композиция  с мебелите. Клиентът може да избира между дървесни декори с естествен мотив, нежни цветни нюанси и различен тип покритие. Интериорните врати могат да бъдат с  лакирано или фолирано покритие, също така и с покритие от естествен фурнир.

Различните материали, от които се изработват вратите също са определящи за избора ни. Интериорните врати могат да бъдат изработени от MDF или HDF.  HDF-a е изработен  по иновативна технология, затова той е с по-голяма плътност, както е и влагоустойчив.

Пазарът предоставя разнообразие  от интериорни врати с различен вид остъкляване, с което може да се постигне  ярък ефект. Пример  за това е матовото стъкло, което може да допренесе за изцяло нова визия и стил на нашия дом.