skip to Main Content
Заключване на врати

Какво трябва да знаем за вратите и сигурността на всеки тип сграда?

Постоянните промени в обществото водят до постепенно по-строги изисквания към сградите и постоянно затягане на стандартите. Заплахите от тероризъм водят до все по-строги изисквания в областта на сигурността. Тези промени изискват постоянни иновации.

Стандарти за сигурност на вратите

Благодарение на иновационния процес вече сме създали различни съвременни решения. Тези решения за врати са специално разработени за постигане на най-високите класификации на международните изисквания и стандарти. Всички решения за врати са тествани и сертифицирани от независими и акредитирани организации въз основа на съответните изисквания.

Изискванията и стандартите варират, например, от огнеустойчивост, акустична изолация, топлоизолация и защита от експлозия, устойчивост на взлом, устойчивост на куршуми, устойчивост на експлозия и други свързани със сигурността свойства.

Функционални изисквания от клиентите

Освен развитието на врати в областта на изискванията за сигурност, се предлагат и врати, разработени въз основа на функционалните и специални естетически изисквания на клиента. За тесни места на монтаж и нестандартно позициониране, например, са разработени усъвършенствани методи за движение и модифицирани конструкции на вратите.

Проучване на пазара

С разработването на иновативни врати въз основа на международните стандарти и функционални и технически изисквания е възможно да се комбинират всички свойства в едно сертифицирано решение за врата. Трябва внимателно да се проучи и да се подбере фирмата, с която ще сключите договор, за да получите най-доброто качество. Тази фирма трябва да има екип от инженери.

Като се има предвид, че инженерите участват във всеки аспект на бизнес операциите, те имат задълбочени познания за всички врати, проекти, изисквания и стандарти и правила. Следователно инженерите играят съществена роля, от процеса на развитие на напредналите врати към реализацията на Вашия проект и свързаните с тях услуги след продажбата.

Специализиране на вашия проект

Възможно е да сертифицирате Вашето специално решение за врата на проектен принцип в съответствие със стандарта или комбинацията от стандарти, приложими за Вашия проект. Този гъвкав, базиран на проекти подход Ви предлага различни допълнителни възможности в развитието на Вашия проект.

Устойчивостта срещу взлом е способността на сградата да удържа различни физически заплахи извън вратите си. Следователно, като прекъсване на сградната обвивка, защитните врати са от решаващо значение за стратегията за сигурност на сградата.

Търсете фирми, които прилагат строги изисквания за защита срещу кражби, както и съответните правила, условия и сертификати.

Особено във връзка със сигурността, често се предлагат модифицирани и специфични за проекта изисквания. Това Ви дава възможност да комбинирате всички свойства на вратите в едно специално изработено за Вашите нужди решение за врата. Устойчивата на кражби врата, например, може да бъде проектирана и като версия, устойчива на куршуми и експлозия и всякакви други комбинации.

Не забравяйте, че при строенето на обществени и бизнес сгради не трябва да търсите евтиния вариант, а най-качественият, защото във времето, в което живеем, неспазването на ключови изисквания за сигурността може да струва човешки животи.

Back To Top
Обнови бисквитки