skip to Main Content
Vhodni Vrati Za Apartamenti

Входни врати за панелни жилища

     В днешните трудни времена, човек се чувства спокоен единствено вкъщи, но дали може да е достатъчно сигурен в това, че той и семейството му са защитени? Разбира се, че няма абсолютна сигурност или казано по друг начин – сто процентова защита, но всеки уважаващ себе си и роднините, с които съжителства, е длъжен да се погрижи максимално за неприкосновеността на своя дом. Дори средната защита е по-добра от никаквата такава.

     Статистиката сочи, че около 70% от нахлуванията с взлом в панелните жилища са непосредствено през входната врата. Явно това е по-предпочитания метод за нарушителите. Така става ясно, че за да защитим жилището си, трябва да обърнем много сериозно внимание на характеристиките на нашата входна врата. Основният въпрос е, дали тя е в състояние да ни опази от злонамерени натрапници?

     Предлагаме ви 6 основни съвета относно входни врати за панелни жилища, придържайки се към тях, вашия дом и семейство ще бъдат по-сигурни и по-добре защитени.

 1. Стабилна входна врата

  На първо място входната врата трябва да е достатъчно стабилна, за да не може да бъде разбита с ритник, например. Най-добре е тя да бъде изработена от стомана, като е добре да бъде подсилена и от вътре. И не на последно място, силно препоръчително е тя да е блиндирана (с многостранни шипове), чрез които разбиването с разнообразни лостове (например „кози крак”), става на практика невъзможно.

 1. Здрава каса

  Както самата врата, така важна е здравината и на нейната каса. Поставена добре и изработена качествено, тя ще работи в полза на вашата сигурност. Устойчивостта на касата е половината от силата на цялата входна врата.

 1. Сигурно заключване

  Едно основно правило за сигурността на вратата е нейното заключване. Шиповете трябва да влизат дълбоко в касата, иначе рискувате и най-солидната врата да не може да ви защити, ако не се заключва стабилно.

 1. Допълнителни резета

  Вътрешните резета са отлично решение за допълнителна защита на вратата. Това е едно практично решение, тъй като се контролира само от вътрешната страна. Този род ключалки се явявят голяма пречка пред закононарушителите.

 1. По-добра видимост

  Не се препоръчва в близост до входната врата да поставяте всякакъв род саксии с цветя, големи предмети или т.н. По този начин ще имате по-добра видимост и ще затрудните крадците.

 1. Входна врата без стъкло

  По-добре забравете за стъклените витражи във входната си врата. Колкото и красиво да изглежда, чрез тях надеждността рязко спада. Не е прекалено трудно за крадеца да разбие стъклото, да протегне ръка и да си отключи отвътре. Може да си позволите стъкло на вратата, само ако то е добре бронирано или с декоративна решетка. Хубаво е да е малко по размер и далеч от ключалката.

     С цел вашата сигурност и защитата на вашето панелно жилище, придържайте се към шестте избрани съвета! Така вие и вашите близки, ще спите по-спокойно.

Back To Top