skip to Main Content
Входни врати за панелни жилища

Входни врати за панелни жилища

     В днешните трудни времена, човек се чувства спокоен единствено вкъщи, но дали може да е достатъчно сигурен в това, че той и семейството му са защитени? Разбира се, че няма абсолютна сигурност или казано по друг начин – сто процентова защита, но всеки уважаващ себе си и роднините, с които съжителства, е длъжен да се погрижи максимално за неприкосновеността на своя дом. Дори средната защита е по-добра от никаквата такава.

     Статистиката сочи, че около 70% от нахлуванията с взлом в панелните жилища са непосредствено през входната врата. Явно това е по-предпочитания метод за нарушителите. Така става ясно, че за да защитим жилището си, трябва да обърнем много сериозно внимание на характеристиките на нашата входна врата. Основният въпрос е, дали тя е в състояние да ни опази от злонамерени натрапници?

     Предлагаме ви 6 основни съвета относно входни врати за панелни жилища, придържайки се към тях, Вашият дом и семейство ще бъдат по-сигурни и по-добре защитени.

 1. Стабилна входна врата

  На първо място входната врата трябва да е достатъчно стабилна, за да не може да бъде разбита с ритник, например. Най-добре е тя да бъде изработена от стомана, като е добре да бъде подсилена и от вътре. И не на последно място, силно препоръчително е тя да е блиндирана (с многостранни шипове), чрез които разбиването с разнообразни лостове (например „кози крак”), става на практика невъзможно.

 1. Здрава каса

  Както самата врата, така важна е здравината и на нейната каса. Поставена добре и изработена качествено, тя ще работи в полза на Вашата сигурност. Устойчивостта на касата е половината от силата на цялата входна врата.

 1. Сигурно заключване

  Едно основно правило за сигурността на вратата е нейното заключване. Шиповете трябва да влизат дълбоко в касата, иначе рискувате и най-солидната врата да не може да ви защити, ако не се заключва стабилно. Можете да разберете още как да подобрите сигурността на входната врата от друга наша статия.

 1. Допълнителни резета

  Вътрешните резета са отлично решение за допълнителна защита на вратата. Това е едно практично решение, тъй като се контролира само от вътрешната страна. Този род ключалки се явявят голяма пречка пред закононарушителите.

 1. По-добра видимост

  Не се препоръчва в близост до входната врата да поставяте всякакъв род саксии с цветя, големи предмети или т.н. По този начин ще имате по-добра видимост и ще затрудните крадците.

 1. Входна врата без стъкло

  По-добре забравете за стъклените витражи във входната си врата. Колкото и красиво да изглежда, чрез тях надеждността рязко спада. Не е прекалено трудно за крадеца да разбие стъклото, да протегне ръка и да си отключи отвътре. Може да си позволите стъкло на вратата, само ако то е добре бронирано или с декоративна решетка. Хубаво е да е малко по размер и далеч от ключалката.

     С цел Вашата сигурност и защитата на Вашето панелно жилище, придържайте се към шестте избрани съвета! Така Вие и Вашите близки, ще спите по-спокойно.

Back To Top
Обнови бисквитки