skip to Main Content
Красива в бял цвят

Врати за баня

Банята е най-често посещаваното посещение и предполага задължително да се затваря и заключва, за да се осигури нужната неприкосновеност на обитателите на жилището. Именно затова, повече от всяка друга стая, е нужно да се оборудва с врата, която е издръжлива на многократно отваряне и затваряне. Тя е нужно да изглежда добре (все пак всеки ден я виждаме и преминаваме през нея) и да притежава важни качествени показатели.

Коя врата да изберете за банята?

Вратите за баня, както отбелязахме, се нуждаят от специфични изисквания, а най-търсеното сред тях е влагоустойчивост. Не бъркайте това качество с водоустойчивост! Последното означава издръжливост на мокрене с вода, а първото, което споменахме конкретизира устойчивост на изпарения и влажност.

Вратите с фурнирно покритие не са много подходящи, защото то може да се разлепи след време. Дървените врати са неподходящо решение, особено ако се обливат директно с вода. Алуминият е много добър избор – лек и неръждаем метал, който не се влияе от влагата и не е ограничен цветово. Стъклото също е незаменим и красив вариант (може да бъде непрозрачно), но все още не е масово прилагано, поради оправдано високата си себестойност.

Дизайн и комфорт

Вратата на банята не трябва да се различава от другите интериорни врати в жилището или ако е по-различна, е добре поне да си подхожда стилово и цветово с тях. Прието е вратите за баня да се отварят навън, но ако човек пожелае, винаги може да си ги поръча в обратно отваряема посока. Добре е вратата да не се мокри от с душа, дори и да е изработена по всички съответстващи стандарти, защото най-малкото, ще трябва да се чисти по-често.

В крайна сметка, всеки сам решава каква врата да постави на банята си. Допустимо е при липса на допир с вода да се монтира и обикновена интериорна врата, но все пак не трябва да се забравя влагата, която е във въздуха, а тя не е никак малко. Преди да предприемете подобна покупка, помислете добре, защото едва ли искате да я правите всяка година.

Можете освен за банята, да почерпите идеи каква врата е подходяща за кухнята. Тук, в нашия блог, ще намерите много полезна информация.

Back To Top
Обнови бисквитки