за баня

Врати за баня

Банята е мястото, което се използва много често и задължително се затваря и заключва, за да се осигури нужната неприкосновеност на обитателите на жилището. Именно поради тази причина, тя трябва да бъде оборудвана с врата, която е издръжлива на многократно отваряне и затваряне, изглежда добре (все пак всеки ден я виждаме и преминаваме през нея) и притежава най-важното свойство за такъв род врати – влагоустойчивост.

Коя врата е подходяща за банята?

Нашите врати за баня трябва да са изработени от специален материал, който не се влияе от влагата. Вратите с фурнирно покритие не са много подходящи, защото то може да се разлепи след време. Дървените врати също не са удачен вариант, особено ако се обливат директно с вода. Алуминият е много добър избор – лек и неръждаем метал, който не се влияе от влагата и може да бъде в различни цветови варианти. Стъклото също е много удачен и красив вариант (може да бъде непрозрачно), но се използва по-рядко заради по-високата си цена.

Дизайн и комфорт

Вратата на банята не трябва да се различава от другите интериорни врати в жилището или ако е по-различна, е добре поне да си подхожда стилово и цветово с тях. Прието е вратите за баня да се отварят навън, но ако човек иска, винаги може да ги постави и обратно. Добре е вратата да не се облива директно с вода, дори и да е изработена от влагоустойчив материал, защото ще трябва да се чисти по-често.

В крайна сметка, всеки сам решава каква врата да постави в това помещение. Ако няма директен допир с вода, може да се използва всеки един материал, но все пак трябва да се вземе под внимание влагата, която е във въздуха, а тя не е никак малко. Преди да предприемете подобна покупка, помислете добре, защото едва ли искате да я правите всяка година.

Врати за баня
Оцени