skip to Main Content
Демонтиране патрона на входна врата

Ако заключването на вратата е блокирано

Има ли секретна ключалка на вратата във Вашия дом или офис? Случвало ли Ви се е да не можете да поставите ключа, да си отворите или да затворите успешно вратата? За съжаление подобно затруднение, е често срещано явление. Ако блокировката е заседнала, най-вероятно са нарушени „функциите” за нейното използване и крилото се е затваряло и отваряло небрежно, без да се има предвид, че така ще се навреди на заключващия механизъм.

Възможни решения

image002

Едва ли е възможно да се фиксира ключалката, чрез прилагане на повърхностни манипулации (без специални познания и подходящ инструмент), а до ключалката може да се достигне само чрез счупване на вратата. Никой не е застрахован от такова стечение на обстоятелствата, но няма нищо безнадеждно. За всеки проблем има подходящо решение!

Можете да се опитате сами да фиксирате ключалката. Естествено, изисква се сила и умения на работа с различни специфични инструменти. Ако не можете да се справите, има втори разумен изход от тази ситуация – използвайте помощта на съответната компания или ключар. Извиканите експерти ще пристигнат на обекта възможно най-скоро и ще могат да започнат работа веднага, след като се убедят, че вратата е наистина Ваша. Естествено, такива услуги не са безплатни, но техниците, ще имат на разположение необходимият специален инструментариум и разбира се, професионални знания, които ще помогнат да се направи процедурата по отваряне на бравата, без да се навреди на конструкцията на вратата. Не очаквайте евтина услуга, но може да попитате предварително за цената, като обясните конкретно ситуацията.

Мнозина мислят за случаите, в които могат да се обърнат към органи, които да се притекат на помощ и да не се изисква допълнително заплащане за услугата. Това е идея, но от друга гледна точка, такива органи не са специалисти по отваряне на врати, което предполага, че е възможно да наранят крилото. В такива ситуации, най-много явилата се държавна служба да помогне с отваряне на вратата Ви, чрез деформирането ѝ и използването на неподходящи инструменти като чук или крик. Та, в крайна сметка, ще спестите такса, но след това ще е наложително да си закупите нова врата. При някои проблеми с входните врати, понякога се налага да прибегнете и към покупка.

Back To Top
Обнови бисквитки